αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να γίνεις… ένας ανθρώπινος καταγραφέας ψεύδους. Εδώ είναι τα στοιχειά που πρέπει να προσέχεις στον συνομιλητή σου

Πως να γίνεις… ένας ανθρώπινος καταγραφέας ψεύδους. Εδώ είναι τα στοιχειά που πρέπει να προσέχεις στον συνομιλητή σου

Σίγουρα θα ήθελες να ξέρεις αν ο άνθρωπος που έχεις απέναντι σου, σου λέει αλήθεια ή ψέμματα. Είτε κάνετε μια επαγγελματική συνομιλία, είτε μια πιο προσωπική. Ίσως τελικά να είναι πιο εύκολο να εντοπίσεις ένα ψεύτη. Και να μετατραπείς σε έναν… ανθρώπινο καταγραφέα ψεύδους, που κανείς δεν θα μπορεί να τον κοροϊδέψει.

Στο παρακάτω γράφημα θα δεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να εντοπίσεις έναν ψεύτη. Δες κάτι που δεν περίμενες: Ένας ψεύτης δεν φαίνεται από τα λόγια που λέει. Αλλά κυρίως από τον τόνο φωνής, την γλώσσα του σώματος και τις εκφράσεις προσώπου.

Υπάρχουν επίσης οι λεγόμενες «μικρο-εκφράσεις», σε κάθε μια κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Αν π.χ. κάποιος είναι λυπημένος, χαρούμενος ή θυμωμένος, λογικά θα έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και εκφράσεις στον πρόσωπο του, τα οποία αναλύονται παρακάτω. Αν βλέπεις ότι απουσιάζουν αυτά τα χαρακτηριστικά ή προσπαθούν να δημιουργηθούν… με το ζόρι, τότε μάλλον ο συνομιλητής σου δεν νιώθει έτσι όπως δείχνει. Δες όλα τα tips στο γράφημα της Truthfinder.

https://assets.entrepreneur.com/images/misc/1527089469_lie-detector-infographic.jpg

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + seventeen =