αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως να αντιμετωπίσεις τους haters που σε «πολιορκούν» στα social media (ΒΙΝΤΕΟ)

Πως να αντιμετωπίσεις τους haters που σε «πολιορκούν» στα social media (ΒΙΝΤΕΟ)

«Όσο πιο διμοφιλής γίνεσαι, τόσο περισσότερο μίσος θα λαμβάνεις». Κάπως έτσι ξεκινά την ανάλυση του ο γνωστός marketer και digital γκουρού, Neil Patel. Περιγράφει μια εικόνα που βλέπουμε πολύ έντονα και στην Ελλάδα: Κάνεις μια social ανάρτηση ή ποστάρεις ένα άρθρο, και αμέσως εμφανίζονται από κάτω οι γνωστοί haters. Έτοιμοι να κάνουν κριτική ή προσωπική «επίθεση» σε εσένα.

Συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους, όπως εξηγεί ο Patel. Ακόμα και σε πολλά από τα πιο γνωστά πρόσωπα που βλέπεις να κάνουν αναρτήσεις στα social media. Και κάπου εδώ, προκύπτει το ερώτημα: Πως πρέπει να αντιμετωπίσεις τους haters;

Σύμφωνα με τον Patel, υπάρχουν 3 κινήσεις που μπορείς να κάνεις. Πρώτα από όλα, μην διαγράφεις τα αρνητικά σχόλια. Εκτός αν είναι πολύ ακραία. Αν απλά διαφωνούν μαζί σου, μην πατάς το delete.

Η δεύτερη κίνηση που μπορείς να κάνεις, είναι να απαντήσεις στους haters. Αν θεωρείς ότι έχεις καλά επιχειρήματα, κάνε το! Μπορείς να βελτιώσεις την θέση σου. Και να παραθέσεις την δική σου οπτική. Τρίτη πιθανή κίνηση: Αν δεν μπορείς να δώσεις μια καλή απάντηση ή αν νιώθεις ότι δεν θα σταματήσουν ποτέ, τότε απλά αγνόησε τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 3 =