αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως μπορείς να βρεις εικόνες στο ίντερνετ, πέρα από το Googlάρισμα (νόμιμα και δωρεάν)

Πως μπορείς να βρεις εικόνες στο ίντερνετ, πέρα από το Googlάρισμα (νόμιμα και δωρεάν)

Είναι σίγουρα μια από τις πιο συνηθισμένες μεθόδους: Όταν κάποιος θέλει να βρει μια εικόνα στο ίντερνετ και να την χρησιμοποιήσει με οποιοδήποτε τρόπο (π.χ. για blog ή social media), το πρώτο πράγμα που κάνει είναι το κλασικό Googlάρισμα. Βάζει τις λέξεις- κλειδιά που θέλει, και το Google του εμφανίζει αμέτρητες εικόνες που ίσως τον ενδιαφέρον. Πρόκειται για εικόνες που έχουν αναρτηθεί κάποια στιγμή στο ίντερνετ. Φυσικά, αυτός ο τρόπος δεν είναι ο πλέον κατάλληλος, αφού αρκετές από τις φωτογραφίες που εμφανίζει το Google μπορεί να έχουν πνευματικά δικαιώματα.

Τι άλλο μπορείς να κάνεις; Φυσικά να έχεις κάποια συνδρομή με ένα ή περισσότερα πρακτορεία φωτογραφιών. Εκεί μπορεί να βρεις καλές φωτογραφίες, νόμιμα, αλλά συνήθως τέτοιες συνδρομές είναι αρκετές ακριβές. Ειδικά για κάποιος που δεν έχει στα χέρια του μια μεγάλη επιχείρηση- άρα μεγάλα έσοδα.

Υπάρχει και μια τρίτη επιλογή, την οποία πολλοί χρήστες δεν γνωρίζουν. Είναι τα sites τα οποία σου προσφέρουν δωρεάν stock φωτογραφίες. Συνήθως η ποικιλία φωτογραφιών είναι αρκετά μεγάλη εκεί, διαθέτουν εικόνες σε υψηλή ανάλυση, ενώ είναι φυσικά ένας νόμιμος τρόπος για να χρησιμοποιήσεις φωτογραφικό υλικό όπως εσύ θες. Και χωρίς να ξοδέψεις ούτε 1 ευρώ. Είναι μια ιδανική επιλογή για blogs, sites ή ανθρώπους των social media, οι οποίοι ξεκινούν τώρα την διαδρομή τους. Ας δούμε μερικά τέτοια sites με δωρεάν stock φωτογραφίες:

Burst

Foodies Feed

Gratisography

Kaboompics

Life of Pix

Magdeleine

New Old Stock 

Pexels

Pixabay

Realistic Shots 

Startup Stocks

Unsplash

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + ten =