αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως θα χτίσεις καλές business σχέσεις (και ναι, πρέπει να βγεις από το γραφείο)

Πως θα χτίσεις καλές business σχέσεις (και ναι, πρέπει να βγεις από το γραφείο)

Σημαντικό κομμάτι στον δρόμο προς την επιτυχία, είναι το πόσο καλό δύκτιο έχεις δημιουργήσει γύρω σου. Το έχουμε ξανά πει σε αρκετά άρθρα εδώ στο It’s Possible. Οι άνθρωποι που έχεις μαζί σου σε αυτό το ταξίδι, είναι αυτοί που θα σου ανοίξουν νέες ευκαιρίες ή θα σου δώσουν τις σωστές συμβουλές τη σωστή στιγμή. Και φυσικά το point εδώ είναι να αναπτύσεις όλο και περισσότερο το δίκτυο σου, βάζωντας μέσα του κατάλληλους ανθρώπους.

«Τα δίκτυα είναι ουσιαστικά μια συλλογή από φίλους, συναδέλφους και γνωστούς. Και στα καλά δίκτυα, οι σχέσεις είναι ισορροπημένες. Οι άνθρωποι βοηθούν ο ένας τον άλλον εξίσου και πραγματικά ενδιαφέρονται για την ευημερία και την επιτυχία του άλλου», σημειώνει σε άρθρο του το Forbes.

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα. Όταν θέλεις να κάνεις σωστά networking, η βοήθεια δεν μπορεί να είναι μονόπλευρη. Αν θέλεις την βοήθεια κάποιου, πρέπει πρώτα να τον βοηθήσεις εσύ. Ένας άμεσος τρόπος για να το πετύχεις αυτό, είναι να τους «συνδέσεις» με άλλα άτομα τα οποία είναι experts πάνω σε ένα task που τους ενδιαφέρει τη δεδομένη στιγμή.

Ένα ακόμα tip: Έχε συχνές επαφές με τους ανθρώπους του δικτύου σου. Ρώτα τους τι κάνουν και αν μπορείς να τους βοηθήσεις κάπως. Πέρνα χρόνο μαζί τους και δημιούργησε πραγματικές ανθρώπινες σχέσεις.

Μη διστάσεις να ζητήσεις και εσύ αυτό που θέλεις. Πολλές φορές μπορεί να νιώθεις άβολα. Άλλες φορές μπορεί να νομίζεις ότι η άλλη πλευρά θα έπρεπε από μόνη της να γνωρίζει αυτό που θες. Στην πραγματικότητα όμως, αν δεν ζητήσεις κάτι, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα το πάρεις ποτέ.

Και κάτι ακόμα: Οι καλές επαφές, δεν είναι μόνο ανάμεσα στους ανθρώπους που βλέπεις μέσα στους 4 τοίχους του γραφείου σου. Καλές επαφές μπορούν να προκύψουν ακόμα και στα πιο απρόσμενα μέρη. Άρα βγες από το γραφείο. Το networking γίνεται (κυρίως) εκεί έξω. Και μπορείς να αποκτήσεις επίσης μερικούς πολύ καλούς φίλους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 4 =