αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως θα κάνεις καλή πρώτη εντύπωση, μέσα σε 60 δευτερόλεπτα

Πως θα κάνεις καλή πρώτη εντύπωση, μέσα σε 60 δευτερόλεπτα

Η δικτύωση παίζει σημαντικό ρόλο στην επαγγελματική διαδρομή σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γνωρίσεις τους πάντες. Όμως πρέπει να κάνεις τις σωστές επαφές. Και το σημαντικότερο: Οι άνθρωποι που θα γνωρίσεις να αποκτήσουν καλή γνώμη για εσένα. Έχεις δύο βασικούς στόχους όταν γνωρίζεις ένα άγνωστο άτομο: Να του μείνεις αξέχαστος, και να του δείξεις την αξία που μπορείς να του προσφέρεις.

Μπορείς να κάνεις καλή πρώτη εντύπωση, μέσα σε μόλις 60 δευτερόλεπτα, όπως αναλύει σε άρθρο του το αμερικανικό inc.com. Πως; Με κάποιες απλές κινήσεις.

Καταρχήν κάνε μια σταθερή χειραψία και να είσαι χαμογελαστός. Δεν χρειάζεται να δείχνεις υπερβολικά ενθουσιασμένος. Φρόντισε να είσαι ένα ενδιαφέρον και αυθεντικό άτομο.

Μετά κάνε την επόμενη κίνηση: Άσε το άλλο άτομο να μιλήσει για τον εαυτό του. Για να ανοίξεις συζήτηση, ίσως μπορείς να κάνεις μια ερώτηση που σχετίζεται με κάποια κοινά ενδιαφέροντα ή το πεδίο στο οποίο δραστηριοποιείστε. Κάτι ακόμα σημαντικό: Κάνε τον άλλο να γελάσει. Με αυτό τον τρόπο θα σπάσεις τον πάγο, και σίγουρα θα έχει να θυμάται ότι πέρασε ευχάριστο χρόνο μαζί σου.

Δεν θα πάνε όλες σου οι νέες γνωριμίες καλά. Μπορεί κάποιοι να μην γελάσουν όπως υπολογίζεις ή να μην θέλουν να ανοίξουν συζήτηση. Εσύ κάνε τις σωστές κινήσεις από τη μεριά σου. Και ποτέ δεν ξέρεις πόσο σημαντικός θα είναι ο επόμενος άνθρωπος που θα γνωρίσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − two =