αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως θα δεις τις πληροφορίες που γνωρίζει το Facebook για εσένα

Πως θα δεις τις πληροφορίες που γνωρίζει το Facebook για εσένα

Είναι λίγο πολύ γνωστό ότι το Facebook συλλέγει αρκετές πληροφορίες για τους χρήστες του -που παρεμπιπτόντως ξεπερνούν τα δύο δισεκατομμύρια-, οι οποίες φυσικά χρησιμοποιούνται για διαφημιστικούς λόγους. Με απλά λόγια, όσα περισσότερα γνωρίζει ένας διαφημιστής για εσάς, τόσο αποτελεσματικότερα θα μπορέσει να σας προσεγγίζει, πείθοντας σας ίσως τελικά να αγοράσετε κάποιο προϊόν πελάτη του.

Αλλά τα παραπάνω μάλλον τα έχετε ξαναδιαβάσει. Αυτό που μάλλον δεν γνωρίζατε, παρότι στην πραγματικότητα δεν αποτελεί μυστικό, είναι το τι ακριβώς ξέρει το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο για εσάς.

Κάνοντας κλικ εδώ και επιλέγοντας διαδοχικά “Οι πληροφορίες σας” και “Οι κατηγορίες σας”, θα βρείτε το διαφημιστικό σας προφίλ στην πλατφόρμα. Οι πληροφορίες ίσως εκ πρώτης όψεως δεν είναι πολλές. Αν δοκιμάσετε όμως να μετακινήσετε τον κέρσορα του ποντικιού σε κάποια από τις σχετικές κατηγορίες, θα διαπιστώσετε ότι το Facebook σας έχει… ψυχολογήσει για τα καλά!

Μάλιστα, όπως σημειώνει το Pc Magazine, γνωρίζει και πράγματα που μάλλον δεν δηλώσατε οι ίδιοι, όπως το αν διαμένετε με την οικογένειά σας, τι είδους σύνδεση χρησιμοποιείτε για να μπείτε στο Internet, ποια είναι η αγαπημένη σας υπηρεσία e-mail, αλλά και το αν έχετε φίλους που έχουν μετακομίσει στο εξωτερικό!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 2 =