αρχικηVIRALΠως θα ήταν η ζωή μας, αν όντως η Γη ήταν επίπεδη; Το Business Insider δίνει μερικές ωραίες απαντήσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Πως θα ήταν η ζωή μας, αν όντως η Γη ήταν επίπεδη; Το Business Insider δίνει μερικές ωραίες απαντήσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει επανέλθει στην επικαιρότητα το… αρχαίο ερώτημα, για το αν η Γη είναι επίπεδη ή σφαιρική. Μπορεί στην εποχή μας να είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι ο πλανήτης μας είναι επίπεδος, ωστόσο φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που θεωρούν ότι αυτή είναι η πραγματικότητα. Πρόσφατα πραγματοποίησαν και το πρώτο επίσημο συνέδριο τους.

Πως θα ήταν όμως η ζωή μας, αν η Γη ήταν όντως επίπεδη; Το Business Insider δίνει μερικές απαντήσεις. Όλα ξεκινούν από την βαρύτητα. Στην στρογγυλή Γη, η βαρύτητα τραβά τα πάντα προς τον πυρήνα. Ο πλανήτης «τυλίγεται» γύρο από τον πυρήνα, και έτσι όλα τα πράματα που είναι πάνω σε αυτόν, στέκονται σωστά. Αφού ουσιαστικά κάτι τα τραβά προς το έδαφος.

Αν η γη ήταν σαν ένα «ταψί», τότε οτιδήποτε βρισκόταν πάνω της, θα τραβιόταν προς το κέντρο του ταψιού. Αν, για παράδειγμα ένας παίχτης του μπέιζμπολ πέταγε το μπαλάκι, αυτό θα είχε μια περίεργη κατεύθυνση, προς το κέντρο του «ταψιού».

Ενώ όσο θα απομακρυνόσουν από αυτόν τον ιδιαίτερο πυρήνα, τόσο πιο δύσκολο να γινόταν να προχωρήσεις ακόμα παραπέρα. Κάτι παρόμοιο θα συνέβαινε και με τους ωκεανούς, οι οποίοι θα συγκεντρώνονταν σαν ένα… βουνό νερού, στο κέντρο της επίπεδης Γης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + 6 =