αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως η Google «έχασε» δύο μεγάλα projects: Τα φορτηγά χωρίς οδηγό και το Pokemon Go

Πως η Google «έχασε» δύο μεγάλα projects: Τα φορτηγά χωρίς οδηγό και το Pokemon Go

Τι κοινό μπορεί να έχουν τα φορτηγά χωρίς οδηγό που λάνσαρε πριν λίγες ημέρες η εταιρία Otto (ιδιοκτησίας Uber) και το mobile game Pokemon Go; Με μια πρώτη πρώτη ματιά, φαίνεται ότι μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικά προϊόντα. Και όντως έτσι είναι.

Ωστόσο, έχουν ένα κοινό σημείο: Και τα δύο έχουν κάνει… το πέρασμα τους από τα γραφεία της Google. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. H Niantic -που έχει ως CEO τον John Hanke (φωτο)- ξεκίνησε την πορεία της, ως κομμάτι της Google. Αλλά η εταιρία αποχώρησε το περασμένο έτος, όταν ο τεχνολογικός κολοσσός αναδιοργανώθηκε, υπό την μητρική Alphabet. Η Google, εξακολουθεί να κατέχει ένα μέρος της Niantic. Είναι πάντως ξεκάθαρο ότι έχασε μια ευκαιρία, καθώς θα μπορούσε να ελέγχει το 100% της εταιρίας που βρίσκεται πίσω από το πιο δημοφιλές mobile game που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Από την μεριά της, η Otto δεν «γεννήθηκε» σαν επιχείρηση εντός των τειχών της Google. Όμως όλοι οι ιδρυτές της καινοτόμου εταιρίας, είχαν εργαστεί στο παρελθόν στην Google, όπως σημειώνει το Recode.net. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, ότι ένας από τους ιδρυτές, ο Anthony Levandowski, είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε το πρόγραμμα της αμερικανικής εταιρίας, που αφορά τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό που διαθέτει.

Η Google πάντως δείχνει να αντιμετωπίζει σχετικά ψύχραιμα όλο αυτό το φαινόμενο. Και τι άλλο να πει τώρα; Ότι έγινε- έγινε, θα σχολιάσει βέβαια κάποιος.

Ένας αναλυτής, ρώτησε τον CEO της εταιρίας, Sundar Pichai, για ποιον λόγο βλέπουμε αρκετά στελέχη της Google να αποχωρούν και να καταγράφουν τα επιχειρηματικά success stories τους εκτός της εταιρίας. Συγκεκριμένη απάντηση δεν έδωσε. Αρκέστηκε στο να πει ότι η Alphabet, αυτή τη στιγμή διαχειρίζεται πάνω από 7 μεγάλα projects, τα οποία χρησιμοποιούν δισεκατομμύρια χρήστες. Ενώ σημείωσε ότι: «είναι χαρά μας να μεταδίδουμε μια κουλτούρα που εστιάζει στην καινοτομία. Και νομίζω είναι καλό, που μερικά από όλα αυτά τα καινοτόμα εγχειρήματα, πραγματοποιούνται έξω από την εταιρία μας».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 4 =