αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πως η απόλυση μιας εργαζομένης, σχεδόν διπλασίασε την παραγωγικότητα της εταιρίας μου»: Ένας CEO μιλά για την (σκληρή) άλλη πλευρά

«Πως η απόλυση μιας εργαζομένης, σχεδόν διπλασίασε την παραγωγικότητα της εταιρίας μου»: Ένας CEO μιλά για την (σκληρή) άλλη πλευρά

Είναι δύσκολο να χτίσεις μια εταιρική κουλτούρα. Πολλές φορές έρχεσαι μπροστά σε περίεργα σταυροδρόμια, χωρίς να ξέρεις με σιγουριά το ποια επιλογή είναι καλύτερη. Μια τέτοια κατάσταση περιγράφει σε άρθρο του στο inc.com ο CEO της εταιρίας rowdfundX, Darren Marble. Μιλά για τότε που χρειάστηκε να απολήσει μια εργαζόμενη του. Τότε η εταιρία του είχε 10 υπαλλήλους. Μια από αυτούς λοιπόν, άρχισε να καθυστερεί να προσέλθει στην δουλειά κάθε πρωί.

«Καθώς περνούσαν οι εβδομάδες, άρχισα να παρατηρώ ότι και άλλοι εργαζόμενοι ακολουθούσαν το παράδειγμα της Alexandria. Και δεν εμφανίζονταν μόνο αργά, αλλά άρχισαν να φεύγουν και νωρίτερα», λέει ο CEO.

Μέχρι που ο ίδιος έφτασε στην μεγάλη -και δύσκολη- απόφαση: Έπρεπε να απολήσει την εργαζομένη που ξεκίνησε την… αργοπορία, έτσι ώστε να μην διαλυθεί όλη η ομάδα. Όπως εξηγεί ο Darren Marble, ζήτησε συνάντηση με την Alexandria στις 9:30 το πρωί- εκείνη άργησε μισή ώρα. Την απέλυσε και παρόλο που έδειξε ενοχλημένη, ο CEO εκτιμά ότι εκείνη περίμενε μια τέτοια εξέλιξη. Στην συνέχεια η Alexandria μάζεψε τα προσωπικά της αντικείμενα και αποχαιρέτησε την ομάδα.

Όμως η μεγαλύτερη έκπληξη, ίσως ήρθε το επόμενο πρωί. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τι συνέβη το επόμενο πρωί, γιατί όταν έφτασα στις 8:30, ολόκληρη η ομάδα ήταν με τα κεφάλια κάτω και δούλευε. Ήταν σαν να είχε γυρίσει ένας διακόπτης φωτών από τη μια μέρα στην άλλη», λέει ο CEO.

Ξαφνικά όλα άρχισαν να «τρέχουν» πιο γρήγορα. «Παρατήρησα επίσης ότι η ομάδα ήταν πιο ενεργητική, πραγματοποιώντας εσωτερικές συναντήσεις στρατηγικής από μόνη της και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία για την άμβλυνση των campaign risks», τονίζει ο Marble. Και καταλήγει στο συμπέρασμα: «Η απόφασή μου να απολύσω την Alexandria, έστειλε ένα σαφές μήνυμα: Η εταιρεία έχει ορισμένες προσδοκίες από όλους τους υπαλλήλους και τα μέλη της ομάδας δεν πρέπει να θεωρούν τη δουλειά τους δεδομένη».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × three =