αρχικηVIRALΠως είναι να ταξιδεύεις με την ιπτάμενη σουίτα της Etihad Airways. Έχει κόστος 38.000 δολαρίων

Πως είναι να ταξιδεύεις με την ιπτάμενη σουίτα της Etihad Airways. Έχει κόστος 38.000 δολαρίων

Η νέα πτήση της Etihad Airways που συνδέει Βομβάη και Νέα Υόρκη μέσω Άμπου Ντάμπι διαθέτει σχεδόν ακραίες πολυτέλειες κι ως εκ τούτου και το πιο ακριβό εισιτήριο στον κόσμο για προγραμματισμένη εμπορική πτήση, αφού μόνο για να πάει κανείς σε μια από τις πριβέ πολυτελείς σουίτες χρειάζεται περίπου 25 εκατομμύρια ρούπιες ή αλλιώς 38.000 $. Η Etihad έσπασε μάλιστα και το προσωπικό της ρεκόρ, το οποίο κατείχε μέχρι σήμερα για τη διαδρομή Άμπου Ντάμπι-Νέα Υόρκη όπου μια θέση στο The Residence κόστιζε περίπου 32.000 δολάρια.

Το “The Residence” είναι η μοναδική πριβέ καμπίνα αεροσκάφους με τρία δωμάτια σε εμπορική πτήση. Με έκταση 125 τ.μ. περιλαμβάνει κρεβατοκάμαρα, δωμάτιο με ντους και τύπου σαλόνι για μέχρι δύο καλεσμένους. Διατίθεται μόνο στο 496 θέσεων Airbus A380 της Etihad, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο αεροσκάφος σε ολόκληρο τον κόσμο. Η εταιρία διαθέτει πέντε τέτοια αεροσκάφη, το καθένα με μια διαφορετική εκδοχή του The Residence μέσα. Η Βομβάη έγινε ο πέμπτος προορισμός των A380, μετά τα Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Σίδνεϊ και Άμπου Ντάμπι. Με τα εγκαίνια της νέας γραμμής Βομβάη- Άμπου Ντάμπι, η Etihad εγκαινίασε επίσης και το Airbus A380 στην Ινδία. Οι αερογραμμές θα κάνουν μία πτήση ημερησίως από τη Βομβάη στο Άμπου Ντάμπι και πίσω.

Όπως διαβάζουμε στη LIFO, το σαλόνι διαθέτει τηλεόραση LCD 32 ιντσών, κυκλικό δερμάτινο καναπέ και δύο τραπεζαρίες. Οι καλεσμένοι μπορούν να έχουν τον προσωπικό τους μπάτλερ και επιτρέπεται να διαλέγουν οι ίδιοι το μενού του φαγητού, πριν καν ταξιδέψουν ενώ όλα τα γεύματα σερβίρονται σε πιάτα από πορσελάνη και με χρυσά μαχαιροπήρουνα 24 καρατίων. Η κρεβατοκάμαρα διαθέτει τηλεόραση 27 ιντσών, διπλό κρεβάτι με ιταλικής κατασκευής σεντόνια και ξεχωριστό μπάνιο με κανονικού ύψους ντουζιέρα κι όλες τις σχετικές ανέσεις. Να σημειωθεί πως στην τιμή του εισιτηρίου συμπεριλαμβάνεται και προσωπικός σοφέρ από και προς το αεροδρόμιο, αχθοφόρος, πριβέ check-in, μια πολυτελής αίθουσα αναμονής και προσωπικός “σύμβουλος” για οποιαδήποτε κράτηση αφορά το ταξίδι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × one =