αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Πως ένα status στο Linkedin, μου έφερε 20 job interviews σε 15 ημέρες»: Μια γυναίκα έκανε τη σωστή κίνηση, όταν απολύθηκε

«Πως ένα status στο Linkedin, μου έφερε 20 job interviews σε 15 ημέρες»: Μια γυναίκα έκανε τη σωστή κίνηση, όταν απολύθηκε

Όταν κάποιος μένει ξαφνικά χωρίς δουλειά, είναι μια δύσκολη στιγμή. Συνήθως, κλείνεται στον εαυτό του και δεν θέλει να δημοσιοποιήσει το θέμα στον κύκλο επαφών του. Κι όμως, αυτή η αντίδραση είναι λάθος! Η Farah Patel απολύθηκε όταν έγινε μείωση προσωπικού στην εταιρία που εργαζόταν, στο τμήμα πωλήσεων. Μάλιστα, η ίδια είχε μετεγκατασταθεί στο San Diego μόλις 4 μήνες πριν. Έτσι βρέθηκε ξαφνικά άνεργη, σε μια πόλη στην οποία δεν είχε επαφές.

Αντί όμως να κρύψει την απόλυση της, ακολούθησε μια διαφορετική διαδρομή. Δημοσιοποίησε το γεγονός, κάνοντας ένα status στο Linkedin. Εξηγώντας την κατάσταση και ζητώντας από οποιονδήποτε έχει να της προσφέρει μια θέση εργασίας σχετική με το αντικείμενο της, να την προσεγγίσει.

«Ξεκίνησα να χρησιμοποιώ το Linkedin πριν 10 χρόνια, αλλά σπάνια έκανα δημοσιεύσεις εκεί. Ωστόσο, είχα ανεβάσει κάποια άρθρα, διαπιστώνοντας ότι είναι ένας καλός τρόπος για να διατηρείς κάποιες επαγγελματικές επαφές», λέει η Farah Patel μιλώντας στο The Muse.

Έτσι λοιπόν, όταν έμεινε χωρίς δουλειά, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει άμεσα το Linkedin, για να ανατρέψει τα δεδομένα. Και έγραψε το παρακάτω μίνι κείμενο. Στο οποίο εξηγούσε πολύ σύντομα ότι έχασε τη δουλειά της, ποια είναι τα skills της, κάποιες επιτυχίες της και κλείνοντας σημείωνε ότι είναι… ανοιχτή σε προτάσεις.

Το αποτέλεσμα; Πολλά σχόλια και μεγάλη ανταπόκριση από χρήστες που γνώριζε προσωπικά ή όχι. Έλαβε πάνω από 300 μηνύματα, αρκετά από τα οποία έστειλαν οι υπεύθυνοι προσωπικού από διάφορες εταιρίες. Τελικά, πραγματοποίησε 20 συνεντεύξεις για δουλειά, μέσα σε μόλις 15 ημέρες. Σήμερα είναι Senior Cloud Solutions Sales Executive στη Vonage.

Και όλα αυτά κάνοντας κάτι πολύ απλό: Κοινοποίησε το θέμα της στο δίκτυο της και ζήτησε βοήθεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 5 =