αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως ένας εργαζόμενος των Burger King έγινε εκατομμυριούχος φτιάχνοντας concept cars

Πως ένας εργαζόμενος των Burger King έγινε εκατομμυριούχος φτιάχνοντας concept cars

Κάποτε ο Mike Vetter ήταν ένας απλός εργαζόμενος στη γνωστή αλυσίδα Burher King. Πλέον όμως δεν φτιάχνει burgers σε κάποιον πάγκο. Είναι εκατομμυριούχος. Όσο απίστευτο κι αν μοιάζει αυτό το σενάριο, είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Ο ίδιος ήταν πάντα λάτρης των αυτοκινήτων. Και κάτι ακόμα: ήταν ειδικός στις special μετατροπές. Μπορούσε να πάρει ένα παλιό Pontiac Fiero, να βγάλει τα αποσπόμενα μέρη από το περίβλημα του και να δημιουργήσει ένα ακριβές αντίγραφο μιας Ferrari ή Lamborghini. Στη συνέχεια μπορούσε να το πουλήσει. Φυσικά, σε πολύ χαμηλότερη τιμή από ότι τα original μοντέλα.

«Όλα πήγαιναν καλά. Μέχρι που έλαβα μια επιστολή από τις Ferrari και Lamborghini, η οποία έλεγε ότι έπρεπε να παύσω τη δραστηριότητα μου» λέει ο επιχειρηματίας στο CNBC.

Και συνεχίζει: «Ευτυχώς αυτό με έκανε να σκεφτώ κάτι ακόμα καλύτερο. Κάτι για το οποίο δεν θα μπορούσαν να κάνουν τίποτα». Έτσι κατέληξε σε κάτι ακόμα πιο επικερδές. Ξεκίνησε να δημιουργεί Concept cars. Παίρνοντας ιδέες π.χ. από ταινίες τροποποιούσε αυτοκίνητα και τα έκανε μοναδικά στο είδος τους. Οι κάτηκοι στην περιοχή του μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά ένα πολυτελές αυτοκίνητο. Ωστόσο, θέλανε να έχουν μια Ferrari ή Lamborghini πραγματικά διαφορετική.

Πόσο κερδοφόρο μπορεί να είναι κάτι τέτοιο; Ένδηκτικοί αριθμοί: Μια ολική τροποποίηση μπορεί να ξεκινά από 250.000 δολαρίων και να φτάνει μέχρι το ποσό των 500.000 δολαρίων ή και παραπάνω. «Μοναδικός περιορισμός είναι το πορτοφόλι του πελάτη» λέει ο Vetter.

Όπως δηλώνει, πέρα από το οικονομικό σκέλος, το μεγαλύτερο κίνητρο για τον ίδιο είναι η ευχαρίστηση και ο θαυμασμός από τον πελάτη, όταν βλέπει το τελικό προϊόν. Για τον ίδιο, δεν υπάρχει μαγική συνταγή για την επιτυχία κάποιου. Τονίζει όμως: «Είμαι η ζωντανή απόδειξη, ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να αποκτήσει ότι θέλει. Πρέπει απλά να θέσεις έναν στόχο και να εργαστείς για αυτόν. Μπορεί να μη φτάσεις εκεί όσο γρήγορα φαντάζεσαι, αλλά αν συνεχίσεις να δουλεύεις θα τα καταφέρεις».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − eleven =