αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠρόστιμο 3,3 εκατ. δολαρίων στο WhatsApp επειδή ανάγκασε τους χρήστες του να μοιραστούν προσωπικά στοιχεία

Πρόστιμο 3,3 εκατ. δολαρίων στο WhatsApp επειδή ανάγκασε τους χρήστες του να μοιραστούν προσωπικά στοιχεία

Πρόστιμο 3,3 εκατ. δολαρίων καλείται να πληρώσει το WhatsApp στην Ιταλία, επειδή θεωρείται ότι ανάγκασε χρήστες του να μοιραστούν τα προσωπικά τους στοιχεία με τη μητρική του, το Facebook.

Οι αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζήτησαν από τη γνωστή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, να σταματήσει να μοιράζεται δεδομένα των χρηστών με το Facebook καθώς υπήρχε αμφιβολία σχετικά με την εγκυρότητα της έγκρισης των χρηστών.

Εκπρόσωπος του WhatsApp δήλωσε ότι ελέγχουν την απόφαση και θα χαρούν να συνεργαστούν με τις αρχές.

Να σημειωθεί ότι το Facebook εξαγόρασε το WhatsApp το 2014. Τότε, υποστήριζε ότι ο σεβασμός της προστασίας των δεδομένων των χρηστών είναι γραμμένος στο DNA τους. Ωστόσο, το 2016 άλλαξε την πολιτική προστασίας δεδομένων, προκειμένου να επιτρέπει τη μεταφορά των στοιχείων των χρηστών του WhatsApp στο Facebook.

Ύστερα από προσπάθειες των αρχών στην Ινδία, το WhatsApp σταμάτησε να μοιράζεται τα δεδομένα με το Facebook χωρίς τη συγκατάθεση των χρηστών. Στην περίπτωση της Ιταλίας, οι Αρχές αναγνωρίζουν το γεγονός ότι υπήρχε αυτή η δυνατότητα, αλλά δεν ήταν εμφανής στους χρήστες, όπως σημειώνει το Techblog.gr.

Επίσης, τον Απρίλιο, οι Γερμανικές Αρχές απαγόρευσαν στο Facebook να συλλέγει πληροφορίες από τους χρήστες του WhatsApp στη χώρα, αφού διαπιστώθηκε ότι είχε παραβιάσει νόμους σχετικά με την προστασία δεδομένων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − three =