αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠρέπει να επισυνάπτεις ξανά το βιογραφικό σου, όταν κάνεις follow up για μια δουλειά; Μια career coach απαντά

Πρέπει να επισυνάπτεις ξανά το βιογραφικό σου, όταν κάνεις follow up για μια δουλειά; Μια career coach απαντά

Όταν εκδηλώνεις ενδιαφέρον για μια θέση εργασίας, πολλές φορές είναι απαραίτητο να κάνεις το λεγόμενο follow up. Δηλαδή, ενώ έχεις κάνει μια πρώτη επαφή με τον εν δυνάμει εργοδότη ή τον HR manager, πρέπει στη συνέχεια να ξανά επικοινωνήσεις μαζί του, για να δεις αν έχει αλλάξει κάτι, αν «τρέχει» ή διαδικασία πρόσληψης και τέλος πάντων αν έχεις πάρει το ΟΚ ή αν έχεις απορριφθεί για την θέση.

Σε μια τέτοια επικοινωνία, πρέπει να επισυνάπτεις πάλι το βιογραφικό σου; ‘Η μήπως είναι υπερβολή και αλλαζονικό. Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, δίνει μια career coach μιλώντας στο The Muse. Όπως εξηγεί η Anna Runyan, αν έχεις κάνει αλλαγές και προσαρμογές στο βιογραφικό σου, για να ταιριάζει ακόμα καλύτερα στη θέση, τότε κάνε το. Δεν υπάρχει πρόβλημα.

Όμως πρέπει να προσέξεις κάποια πράγματα. Δεν χρειάζεται να κάνεις γρήγορα follow up, σε σχέση με την πρώτη επαφή. Είναι καλό να περιμένεις 2 εβδομάδες ή παραπάνω. Αυτές οι διαδικασίες αρκετές φορές δεν τρέχουν γρήγορα. Ένα καλό tip για να ξέρεις το πότε να κάνεις την κίνηση σου, είναι να τσεκάρεις το πότε κλείνουν οι αιτήσεις για μια θέση. Μόλις περάσει η συγκεκριμένη ημερομηνία, κάνε το follow up.

Αφού συλλέξεις την οποιαδήποτε απάντηση, μετά είναι καλύτερο να περιμένεις απλά. Και να μην κάνεις νέα κρούση- τουλάχιστον όχι σύντομα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί να φτάσεις να είσαι… ενοχλητικός, και το βιογραφικό σου να απορριφθεί. Αν θες οπωσδήποτε να μάθεις πληροφορίες εκ νέου, για το πως πάει η διαδικασία πρόσληψης, ίσως είναι καλύτερο να αναζητήσεις κάποιον άλλο υπεύθυνο μέσα στην εταιρία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + 15 =