αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Ποτέ δεν υπάρχει το τέλειο timing»: 4+1 πράγματα που καταλαβαίνουν μόνο οι επιχειρηματίες

«Ποτέ δεν υπάρχει το τέλειο timing»: 4+1 πράγματα που καταλαβαίνουν μόνο οι επιχειρηματίες

«Η επιχειρηματικότητα δεν είναι μια δουλειά. Είναι τρόπος ζωής». Με αυτή τη φράση ξεκινά το άρθρο του Entrepreneur.com. Και εξηγεί ότι ακόμα και ο «τρόπος ζωής» δεν μπορεί να αποτυπώσει στο 100% αυτό που συμβαίνει. Όταν πρωτοπορείς στην επιχειρηματικότητα είναι πιθανό να μην έχεις ιδέα που θα σε βγάλει. Μπορεί να αποτύχεις, να κουραστείς ή να ρίξεις όλη την ενέργεια σου σε μια ιδέα που δεν πρόκειται να πετύχει ποτέ.

Ωστόσο, η εμπειρία που αποκομίζεις είναι πάντα ένα κέρδος. Που θα σε βοηθήσει στην επόμενη επαγγελματική σου περιπέτεια, ακόμα κι αν δεν είναι επιχειρηματική.

Σίγουρα κάθε δουλειά μπορεί να σου δώσει μαθήματα και εμπειρίες. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που μόνο ένας επιχειρηματίας μπορεί να τα καταλάβει. Επειδή σίγουρα τα έχει ζήσει από πρώτο χέρι.

1- Τα σχέδια σου είναι πιθανό να αποτύχουν: Αυτό μπορεί να φαίνεται περίεργο για τον μέσο άνθρωπο, όμως ο επιχειρηματίας το έχει ζήσει πολλές φορές. Υπάρχουν πολλά άγνωστα στοιχεία στον κόσμο της επιχειρηματικότητας, που μπορούν να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα. Τα αρχικά σχέδια που έχεις κάνει, είναι πολύ πιθανό να καταλήξουν στο καλάθι των αχρήστων. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα φτάσεις στον μεγάλο στόχο σου. Γίνε ευέλικτος και φτιάξε το νέο σχέδιο που θα είναι ακόμα καλύτερο από το προηγούμενο.

2- Δεν υπάρχει ποτέ τέλειο timing: Οι πιο συντηρητικοί άνθρωποι, συνήθως περιμένουν την «τέλεια στιγμή» για να κάνουν κάτι. Συνήθως, αυτοί οι άνθρωποι περιμένουν… μέχρι να ευθυγραμμιστούν τα αστέρια για να ξεκινήσουν ένα project ή να κάνουν μια απλή αγορά. Οι επιχειρηματίες από την άλλη, ξέρουν ότι ποτέ δεν υπάρχει τέλεια στιγμή. Πρέπει να πάρεις ρίσκα και μεγάλες αποφάσεις γρήγορα, ακόμα κι αν δεν νιώθεις εντελώς έτοιμος.

3- Πρώτα οι άνθρωποι: Ναι, αρκετοί επιχειρηματίες παρασύρονται και εστιάζουν στην ιδέα τους, το project τους ή τον προσωπικό τους πλούτο. Σύντομα όμως καταλαβαίνουν ότι τίποτα δεν έχει αξία, αν δεν καταφέρεις να συγκεντρώσεις γύρω σου τους σωστούς ανθρώπους. Ακόμα κι αν έχεις την τέλεια ιδέα, δεν θα καταφέρεις τίποτα χωρίς τους σωστούς ανθρώπους. Είναι αυτοί που θα σε βοηθήσουν στο επιχειρηματικό ταξίδι.

4- Η αποτυχία είναι ΟΚ: Σχεδόν κάθε επιχειρηματίας έχει βιώσει αποτυχίες. Ακόμα και μεγάλα ονόματα όπως ο Bill Gates ή ο Richard Branson. Όπως λένε πολλοί, η αποτυχία δεν είναι το τέλος του δρόμου. Είναι ένα κομμάτι της διαδρομής μέχρι την επιτυχία. Αρκεί αν πάρεις τα χρήσιμα μαθήματα και να πας παρακάτω.

5- Επιμονή, επιμονή, επιμονή: Αμέτρητοι άνθρωποι έχουν καλές ιδέες. Μόνο όμως μια χούφτα από αυτούς τα καταφέρνουν. Οι επιχειρηματίες αντιλαμβάνονται ότι η επιμονή, κάνει τη διαφορά μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας. Ακόμα και όταν φτάσεις να αμφιβάλεις για κάποια πράγματα, είναι σημαντικό να επιμείνεις και να πας μέχρι το τέλος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 1 =