αρχικηVIRALΠοιο είναι το πρώτο mobile game στην ιστορία (όχι, δεν είναι το φιδάκι των Nokia)

Ποιο είναι το πρώτο mobile game στην ιστορία (όχι, δεν είναι το φιδάκι των Nokia)

Τα τελευταία χρόνια, με την εξέλιξη της τεχνολογίας, βλέπουμε να κυκλοφορούν πάρα πολλά mobile games. Είναι άλλωστε πρόσφατο το παράδειγμα με το Pokemon Go, το οποίο με τις καινοτομίες που περιελάμβανε, έκανε μεγάλο ντόρο μέσα στο καλοκαίρι. Βοηθώντας οικονομικά την Nintendo, αλλά και την Niantic που είχε αναλάβει να το «τρέξει».

Ποιο είναι όμως το πρώτο παιχνίδι που κυκλοφόρησε για κινητό τηλέφωνο; Πολλοί ίσως λανθασμένα να θεωρήσουν ότι το γνωστό σε όλους μας «φιδάκι» της Nokia, ήταν το πρώτο παιχνίδι για κινητά τηλέφωνα, όμως αυτό δεν αληθεύει. Οι ρίζες του τοποθετούνται χρονικά στο 1997.

Ο λόγος που γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία σε σύντομο χρονικό διάστημα, είναι το γεγονός ότι ήταν διαθέσιμο σε κάθε κινητό τηλέφωνο της Nokia που κυκλοφορούσε στην αγορά. Ωστόσο, λίγοι γνωρίζουν ότι τρία χρόνια πριν από αυτό, μια τροποποιημένη έκδοση του Tetris ήρθε προεγκατεστημένη σε μια συσκευή η οποία ονομαζόταν Hagenuk MT-2000. Η συσκευή, που έκανε το ντεμπούτο της το 1994 και είχε κατασκευαστεί από Δανέζικη εταιρεία, θεωρείται η πρώτη που κυκλοφόρησε με «μαλακά» πλήκτρα, κατάλληλα για gaming.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο που πολλοί από εσάς ίσως να αγνοείτε, είναι ότι το Hagenuk MT-2000, αποτελούσε την πρώτη συσκευή με ενσωματωμένη κεραία. Και πάλι όμως, δεν αποτελεί το πρώτο mobile game. Πριν ακόμη η Apple παρουσιάσει το πρώτο iPhone και πριν την απαρχή μιας νέας εποχής στο κόσμο των φορητών συσκευών, δυο άλλες εταιρείες, οι IBM και BellSouth είχαν συνεργαστεί πάνω στη διάθεση του πρώτου smartphone, του Simon Personal Communicator.

ibm simon

ibm simon

Όπως σημειώνει το Digitallife.gr, η συσκευή παρουσιάστηκε επισήμως το 1993 αλλά έφθασε στην αγορά τον Αύγουστο του 1994. Εκτός από τα πολλά χαρακτηριστικά που είχε το smartphone εκείνης της εποχής, μεταξύ των οποίων ήταν και το fax, η IBM πρόσθεσε το Scramble και ένα είδους παζλ.

Ως εκ τούτου, το πρώτο παιχνίδι που δημιουργήθηκε θεωρείται το Scramble, καταφθάνοντας λίγο νωρίτερα από το Tetris. Από την πλευρά αυτή, το «φιδάκι» της Nokia είναι το τρίτο, χρονολογικά, παιχνίδι που κυκλοφόρησε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + ten =