αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος σου και τι έμαθες από αυτό;»: Γιατί η Apple κάνει αυτή την ερώτηση στους υποψηφίους για δουλειά

«Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος σου και τι έμαθες από αυτό;»: Γιατί η Apple κάνει αυτή την ερώτηση στους υποψηφίους για δουλειά

Σίγουρα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς εργοδότες στον κόσμο. Και έχει τον δικό της τρόπο για να βρίσκει τα καλύτερα ταλέντα. Μιλάμε για την Apple. Σε άρθρο του το αμερικανικό inc.com, εστιάζει σε μια ερώτηση που γίνεται σχεδόν πάντα σε όσους πάνε για να προσληφθούν στον τεχνολογικό γίγαντα. ««Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που έχεις κάνει και τι έμαθες από αυτό;». Ναι, αν θέλεις να εργαστείς στην Apple πρέπει να είσαι έτοιμος να απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση. Αλλά γιατί την κάνει η εταιρία; Εδώ είναι οι 3 βασικοί λόγοι.

1# Μπορεί ο υποψήφιος να παραδεχτεί ότι έχει κάνει λάθη; Ναι η εταιρία θέλει να νιώθεις άνετα με τα λάθη σου και να τα παραδέχεσαι. Οπότε να είσαι ειλικρινής αν σου γίνει αυτή η ερώτηση.

2# Ξέρεις ότι τα λάθη είναι… καλά; Αρκετοί υποψήφιοι θα παραδεχτούν τα λάθη τους, αλλά δεν θα καταλάβουν ποιο είναι το χρήσιμο μάθημα που έλαβαν. Η Apple θέλει να μαθαίνεις από τα λάθη σου.

3# Έχεις ξοδέψει χρόνο για να δεις τα λάθη σου; Αν ο υποψήφιος απαντήσει αμέσως στη ”ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος και τι έμαθες” σημαίνει ότι έχει ξοδέψει χρόνο για να δει τα λάθη του. Τέτοιους εργαζομένους θέλει η Apple.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 3 =