αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Ποια είναι η μεγαλύτερη αποτυχία σας;»: Πως να απαντήσεις σε αυτό, σε μια job interview

«Ποια είναι η μεγαλύτερη αποτυχία σας;»: Πως να απαντήσεις σε αυτό, σε μια job interview

Όταν πας σε μια συνέντευξη για δουλειά, είσαι έτοιμος να επικεντρωθείς στα δυνατά σου σημεία, έτσι ώστε να εντυπωσιάσεις τον εργοδότη. Και είναι λογικό. Ωστόσο, κάποιες φορές θα πρέπει αν χειριστείς έξυπνα, τα «αδύναμα σημεία» σου, έτσι ώστε να βγεις νικητής.

Το διάσημο site αναζήτησης εργασίας, Glassdoor, λέει ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να απαντήσουν στο εξής ερώτημα: «Ποια είναι η μεγαλύτερη αποτυχία σας;».

«Αυτοί που σας παίρνουν συνέντευξη, δεν θέλουν να δουν τις αδυναμίες σας. Θέλουν απλώς να αποκτήσουν μια ρεαλιστική εικόνα για εσάς», τονίζει η γκουρού σε θέματα εργασίας, Zachary Painter.

Και συμπληρώνει: «Το πιο σημαντικό: Θέλουν να δουν αν μάθατε από τις αποτυχίες σας».

Όπως εξηγεί από την μεριά της η career coach, Aurora Meneghello, στην επίμαχη ερώτηση, πρέπει να απαντήσεις περιγράφοντας κάτι από το οποίο έμαθες πράγματα. Και επέστρεψες δυναμικά στο «παιχνίδι». Όπως λέει, «μοιραστείτε κάτι αυθεντικό και εκφράστε το τι αισθανθήκατε. Μιλήστε για το αντίκτυπο που είχε σε εσάς ή το project, τι μάθατε και τι θα κάνατε διαφορετικά την επόμενη φορά».

Όπως σημειώνει το CNBC, δεν είναι εύκολο να μιλάμε για τις αποτυχίες μας. Ωστόσο, οι αποτυχίες ήταν εκείνες που οδήγησαν ανθρώπους όπως ο Bill Gates και ο Steve jobs, στην επιτυχία. Ο Bill Gates, χρησιμοποίησε τα μαθήματα που έλαβε από μια αποτυχημένη μηχανογραφική εταιρία που ξεκίνησε στην ηλικία των 17 ετών, και κάπως έτσι έφτιαξε τελικά την Microsoft.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − five =