αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠληροφορίες αναφέρουν ότι το Samsung Galaxy S8 θα μετατρέπεται σε desktop

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Samsung Galaxy S8 θα μετατρέπεται σε desktop

Πρόσφατα μάθαμε ότι το επερχόμενο Samsung Galaxy S8 ίσως διαθέτει τη δυνατότητα να συνδέεται με κατάλληλα περιφερειακά [πληκτρολόγιο, ποντίκι και οθόνη] και έτσι να λειτουργεί ως σταθερός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, που μάλλον θα ονομάζεται Samsung DeX, θυμίζει αρκετά το Continuum της Microsoft, που επιτρέπει σε ορισμένες συσκευές με Windows 10 Mobile να λειτουργήσουν ως PC. Μέχρι τώρα βέβαια δεν γνωρίζαμε αρκετά για την υλοποίηση της Samsung, πέραν των όσων η ίδια αναφέρει σε σχετική πατέντα:

“Λογισμικό που μπορεί να προβάλει τα όσα απεικονίζονται στην οθόνη φορητών συσκευών σε εξωτερικά monitor, να αξιοποιεί περιφερειακά ηλεκτρονικού υπολογιστή και ασύρματη δικτύωση, να υποστηρίζει επικοινωνίες μέσω ασύρματων δικτύων, να προσαρμόζει το περιβάλλον χρήστη και να καθιστά δυνατή τη χρήση του για έλεγχο υπολογιστών”.

Όπως διαβάζουμε στο Pc Magazine, μια νέα φήμη όμως ρίχνει περισσότερο φως στο συγκεκριμένο θέμα, αφού σύμφωνα με αυτή, η τεχνολογία DeX θα βασίζεται στη χρήση ενός κατάλληλου dock, του DeX Station, που θα θυμίζει αρκετά την αντίστοιχη συσκευή της Microsoft, η οποία είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του Continuum.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Android 7.0 Nougat, στο οποίο θα βασίζεται το Galaxy S8, ενσωματώνει αρκετές λειτουργίες, όπως είναι για παράδειγμα η εγγενής δυνατότητα προβολής παραθύρων και η ταυτόχρονη εκτέλεση εφαρμογών σε διάταξη split-screen, που μπορούν να διευκολύνουν την χρήση του σε desktop mode.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × two =