αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠληροφορίες αναφέρουν ότι η Samsung θέλει να πουλήσει το PC τμήμα της στην Lenovo

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Samsung θέλει να πουλήσει το PC τμήμα της στην Lenovo

H Samsung βρίσκεται στην βιομηχανία των ηλεκτρονικών υπολογιστών για αρκετά χρόνια, αλλά σύμφωνα με μια νέα φήμη που προέρχεται από την Korea Herald, η Κορεάτικη εταιρία θέλει να πουλήσει το εν λόγω τμήμα της, εξαιτίας των συνεχόμενα πτωτικών εσόδων που της προσφέρει, αφού όλο και περισσότεροι χρήστες στρέφονται στα smartphones και τα tablets.

Όπως επικαλείται η πηγή, η Samsung βρίσκεται σε συνομιλίες με την Lenovo, για την αγορά του PC τμήματος της πρώτης, έναντι του ποσού των $850 εκατομμυρίων. Αξίζει να σημειωθεί πως τον Σεπτέμβρη η HP αγόρασε το τμήμα εκτυπωτών από την Samsung έναντι $1 δισεκατομμυρίου. Αν λοιπόν η φήμη επιβεβαιωθεί και η Samsung καταφέρει να πουλήσει και το PC τμήμα της, θα έχει βγει μια και καλή από την αγορά των σταθερών υπολογιστών. Ωστόσο, όπως αναφέρει η πηγή, η Νοτιοκορεάτικη εταιρία θα συνεχίσει να κατασκευάζει gaming monitors.

Το τεχνολογικό site unboxholics.com, σημειώνει ωστόσο πως οι παραπάνω κινήσεις δεν αναμένεται να επηρεάσουν αρνητικά τα οικονομικά αποτελέσματα της Samsung, αφού σύμφωνα με τα τελευταία νέα θα κατασκευάζει τον νέο επεξεργαστή της Qualcomm, τον Snapdragon 835, ο οποίος θα βρίσκεται στις high-end κινητές συσκευές του χρόνου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − ten =