αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠαπουτσάνης: Η ελληνική επιχείρηση που κατέγραψε αύξηση τζίρου κατά 26% το α’ τρίμηνο

Παπουτσάνης: Η ελληνική επιχείρηση που κατέγραψε αύξηση τζίρου κατά 26% το α’ τρίμηνο

Την αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 26% το α΄ τρίμηνο του 2018 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι ανακοίνωσε η εταιρεία Παπουτσάνης. Παράλληλα, η εταιρεία δημοσίευσε χθες πρόσκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης για τις 3 Μαΐου 2018 με θέματα την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους και την ακύρωση ιδίων μετοχών.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών κατά τη διάρκεια του α΄ τριμήνου του 2018 ανήλθε στα 5,3 εκατ., έναντι 4,2 εκατ. το α΄ τρίμηνο του περασμένου έτους. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η ανάπτυξη αυτή οφείλεται στη διεύρυνση των συνεργασιών της εταιρείας με πολυεθνικές εταιρείες, στην ανάπτυξη της κατηγορίας των ειδικών σαπωνομαζών στο εξωτερικό και στην ανάπτυξη της κατηγορίας των επώνυμων προϊόντων, κυρίως λόγω της αύξησης της διανομής τους.

Στο πεδίο των εξαγωγών, αυτές ανήλθαν κατά το α΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους στα 2,4 εκατ., ποσό που αντιστοιχεί στο 45% του κύκλου εργασιών του τριμήνου. Επιπλέον, το 22% του κύκλου εργασιών της εταιρείας Παπουτσάνης αφορά πωλήσεις επώνυμων προϊόντων της εταιρείας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, το 26% πωλήσεις προς την ξενοδοχειακή αγορά, το 31% παραγωγές τρίτων και το υπόλοιπο 21% βιομηχανικές πωλήσεις ειδικών σαπωνομαζών.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι προοπτικές για την πορεία του κύκλου εργασιών φέτος παραμένουν θετικές. Με βάση τις νέες συνεργασίες, τα πλάνα επέκτασης των προϊόντων της, καθώς και τη διατήρηση μιας ομαλότητας και σταθερότητας στο οικονομικό περιβάλλον, η «Παπουτσάνης» προβλέπει ανάπτυξη του κύκλου εργασιών στα επίπεδα του 2017, δηλαδή κατά 15%. Επίσης, με στόχο την αναδιάρθρωση της καθαρής θέσης και τον εξορθολογισμό του αριθμού των μετοχών που τελούν υπό διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης στις 3 Μαΐου, θέματα θα αποτελέσουν η συνένωση μετοχών, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών υπέρ το άρτιο και μείωση του μετοχικού κεφαλαίου με συμψηφισμό μετοχών.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 6 =