αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πήγα για πρακτική στην Google και αυτή ήταν η εμπειρία μου»: Ένας «πρακτικάριος» εξηγεί

«Πήγα για πρακτική στην Google και αυτή ήταν η εμπειρία μου»: Ένας «πρακτικάριος» εξηγεί

Η Google τα τελευταία χρόνια θεωρείται ο Νο1 προορισμός για πρακτική άσκηση. Όλοι οι φοιτητές ή απόφοιτοι θέλουν να πάνε εκεί, έτσι ώστε να λάβουν γνώσεις, να επεκτείνουν το δίκτυο τους και φυσικά να λάβουν τα χρήματα που τους αναλογούν. Πως είναι όμως αυτή η εμπειρία «από μέσα»;

Το αμερικανικό Fast Company, συνομίλησε με τον Kerry Wang. Πρόκειται για έναν 20χρονο φοιτητή του Στάνφορντ, ο οποίος πήγε για πρακτική στη Google το περασμένο καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, πήγε στο Mountain View campus της εταιρίας. Στο τμήμα πωλήσεων που αφορούσε το λεγόμενο Online Partnerships Group. Φυσικά, δεν πήγαινε… καφέδες, όπως γίνεται σε αρκετές ελληνικές εταιρίες, σε ότι αφορά τους «πρακτικάριους».

Αντίθετα, συνεργάστηκε με ανθρώπους από το business κομμάτι, αλλά και προγραμματιστές. Και εργάστηκε πάνω σε προϊόντα που αφορούσαν τα γνωστά AdSense. Πριν ξεκινήσει την πρακτική, είχε περάσει από δύο 30λεπτες συνεντεύξεις. Η εταιρία τον ειδοποίησε μόλις 3 ημέρες μετά.

Κάθε ημέρα, ένα υπηρεσιακό λεωφορείο παραλάμβανε όλους τους «πρακτικάριους». Ενώ το μεσημέρι, ο Kerry γευμάτιζε με κάποιον άλλον «πρακτικάριο» ή με κάποιον εργαζόμενο της Google, από τον οποίο μπορούσε να μάθει πράγματα.

«Όλοι ήταν πολύ πρόθυμοι να μιλήσουν. Και ένας από τους στόχους μου ήταν να συζητώ με ένα τέτοιο άτομο κάθε εβδομάδα», λέει ο Kerry Wang.

«Ο διευθυντής μου ήταν καταπληκτικός. Ένιωθα ότι με καθοδηγούσε, ενώ παράλληλα ήμουν ελεύθερος να δουλέψω πάνω στο project» σημειώνει ο ίδιος. Τονίζοντας φυσικά την ελευθερία που έχει κάποιος εργαζόμενος στην Google. Στο τέλος της ημέρας, το λεωφορείο της εταιρίας, μετέφερε τους εργαζομένους στα σημεία που τους παρέλαβε.

«Ακόμα και τα projects των ασκούμενων, έχουν πραγματικό αντίκτυπο» σημειώνει ο Kerry Wang.

Εξηγώντας με τον ποιο απλό τρόπο, ότι οι φοιτητές που πηγαίνουν στην Google, δημιουργούν πραγματικά projects και αυτά βγαίνουν στην αγορά. Δεν σπαταλούν τον χρόνο τους σε ανούσιες ασχολίες.

Όσο για το τι πρέπει να κάνει κάποιος για να κερδίσει μια θέση πρακτική στη Google; Ο νεαρός φοιτητής τονίζει ότι πρέπει να γνωρίζεις τα προϊόντα της εταιρίας και είναι καλό να πηγαίνεις σε events της. «Be Googley», καταλήγει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × four =