αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠέρασε το νομοσχέδιο για το «χαράτσι» στα tablets με σημαντικές αλλαγές. Τη γλυτώνουν τα smartphones

Πέρασε το νομοσχέδιο για το «χαράτσι» στα tablets με σημαντικές αλλαγές. Τη γλυτώνουν τα smartphones

Υπερψηφίστηκε τελικά από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο που αφορά τα πνευματικά δικαιώματα, ωστόσο, έχοντας μία σημαντική αλλαγή σε σχέση μ’ αυτό που είχαμε δει στο σχέδιο νόμου, σύμφωνα με το οποίο θα υπήρχε επιβάρυνση 1% σε όλα τα smartphones και tablets με πάνω από 4GB RAM. Έτσι, τελικά επιβάρυνση θα υπάρχει μόνο στις αγορές tablets με μνήμη RAM μεγαλύτερη των 4GB, όμως αυτή θα είναι διπλάσια της αρχικής αναμενόμενης και θα φτάνει το 2%.

Από την επιβάρυνση εξαιρέθηκαν τελικά τα smartphones, με την αρμόδια υπουργό Λυδία Κονιόρδου να εξηγεί ότι η απόσυρση του τέλους γίνεται καθώς “εκκρεμούν δίκες με εταιρείες κινητών”.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, επιβαρύνονται πλέον με 6% οι ηλεκτρονικές συσκευές εγγραφής εικόνας και ήχου και οι ηλεκτρονικοί αποθηκευτικοί δίσκοι πάνω από 1 TByte. Με 4% επιβαρύνονται φωτοτυπικές συσκευές, σαρωτές, εκτυπωτές, χαρτί φωτοτυπίας καθώς και ηλεκτρονικοί αποθηκευτικοί δίσκοι μέχρι ένα 1 TByte. Τέλος, η επιβάρυνση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές παραμένει στο 2%.

Πηγή: Digitallife.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × one =