αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠέρασαν 25 χρόνια, από τότε που στάλθηκε το πρώτο μήνυμα κειμένου σε κινητό

Πέρασαν 25 χρόνια, από τότε που στάλθηκε το πρώτο μήνυμα κειμένου σε κινητό

Τα μηνύματα κειμένου αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας επικοινωνίας σήμερα, αλλά το πρώτο ever στάλθηκε πριν από 25 χρόνια, 3 Δεκεμβρίου 1992, από τον μηχανικό Neil Papworth και έγραφε “merry Christmas”.

Το μήνυμα στάλθηκε από το PC του Neil Papworth σε ένα κινητό τηλέφωνο που ανήκε στον Διευθυντή της Vodafone Richard Jarvis. Από το ένα αυτό μήνυμα πριν από 25 χρόνια, φτάσαμε στο σήμερα, όπου καθημερινά ανταλλάσσονται δισεκατομμύρια μηνύματα μηνιαίως, όπως σημειώνει το Techblog.gr.

Πριν την εποχή των smartphones, οι περισσότερο είχαμε τα feature phones, τα οποία απαιτούσαν να πατάς τα κουμπιά πολλές φορές για να εμφανιστεί το γράμμα που θέλεις στην οθόνη. Το σύστημα αυτό ήταν το T9 (Text on 9 keys) και δεν έκανε ιδιαίτερα εύκολη την δημιουργία μηνυμάτων. Ενώ υπήρχαν διαθέσιμα smartphones με φυσικά QWERTY keyboards (BlackBerry, Moto Q, Palm Treo κλπ), τα feature phones συνέχιζαν να ξεπερνούν σε αποστολές τα smartphones, μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Τον Ιούνιο του 2000, μόνο στις ΗΠΑ αποστέλλονταν κάθε μήνα 12 εκατ. μηνύματα κειμένου. Μέχρι τον Ιούνιο του 2006, ο αριθμός ανέβηκε στα 12.5 δισεκατ. και στα 45 δισεκατ. τον Ιούνιο του 2007. Αυτός ήταν ο μήνας που ανακοινώθηκε το iPhone της Apple. Δυο χρόνια αργότερα ο μέσος μηνιαίος αριθμός μηνυμάτων που αποστέλλονταν κάθε μήνα ανέβηκε στα 161 δισεκατ. Τον Ιούνιο του 2017, φτάσαμε τα 781 δισεκατ.

Η χρήση των smartphones και των mobile apps, καθιστά τα messaging και social media apps, ισχυρούς αντιπάλους των SMS. Εφαρμογές όπως WhatsApp, Facebook Messenger, iMessage, επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν περισσότερα από το να στέλνουν ένα απλό μήνυμα κειμένου. Μόνο το WhatsApp, τον περασμένο Ιούλιο, ήταν υπεύθυνο για την αποστολή 55 εκατ. μηνυμάτων σε καθημερινή βάση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − eleven =