αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠέρασαν ακριβώς 19 χρόνια από τότε που το Google Search βγήκε στο ιντερνετικό αέρα (ΦΩΤΟ)

Πέρασαν ακριβώς 19 χρόνια από τότε που το Google Search βγήκε στο ιντερνετικό αέρα (ΦΩΤΟ)

To Google Search είναι η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης στον παγκόσμιο ιστό και πλέον έχει καθιερωθεί ως μία από τις σελίδες που επισκέπτονται πιο συχνά από οτιδήποτε άλλο οι χρήστες. Φαίνεται σχεδόν απίστευτο, όμως ο καιρός περνά και στις 15 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα θα γιορτάσει τα 19α γενέθλιά της – λανσαρίστηκε στο κοινό τον Σεπτέμβριο του 1997! Πως ήταν όμως η πλατφόρμα πριν από 19 χρόνια, όταν ξεκίνησε να λειτουργεί; Πώς εξελίχθηκε στη συνέχεια; Ας δούμε παρακάτω!

Με μια απλή χρήση της υπηρεσίας Wayback Machine μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο πως ξεκίνησε και πόσα στάδια πέρασε το Google. Στο πρώτο στάδιο που έχει σωθεί μέχρι σήμερα, το Google έχει την παρακάτω εικόνα στην κεντρική του σελίδα.

Από το 1999 κι έπειτα, μπαίνει ως μηχανή αναζήτησης σε beta μορφή και προσφέρει τις δύο βασικές επιλογές αναζήτησης.

Το 2000 βγαίνει από τη φάση beta και πλέον προσφέρει αρκετές περισσότερες λειτουργίες και δυνατότητες αναζήτησης.

Το 2003 μπαίνει στο χορό των αναζητήσεων και το κομμάτι των φωτογραφιών και των news, αφού πλέον οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε αρκετά πιο πλούσιο περιεχόμενο.

Το 2010 παρουσιάζεται με κάτι κοντινότερο στην σημερινή του μορφή και μπαίνει πλέον σε διαδικασία εκσυγχρονισμού. Οι δύο βασικές επιλογές “Google Search” και “I’m Feeling Lucky” αποκτούν πιο μεγάλο πλήκτρο πρόσβασης, ενώ μερικές πιο εξελιγμένες δυνατότητες αναζήτησης υπάρχουν στα δεξιά της οθόνης του χρήστη.

To 2015 γίνεται μια σημαντική αλλαγή στο λογότυπο, αν και αρκετοί δεν το καταλαβαίνουν με την πρώτη ματιά και από τότε έχουν ενσωματωθεί πολλές λειτουργίες για να φτάσουμε στην σημερινή του μορφή.

Πηγή: Pc Magazine

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × five =