αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε tips για να «προπονηθείς» ως επιχειρηματίας: Μία Ελληνίδα Business & Life Coach εξηγεί

Πέντε tips για να «προπονηθείς» ως επιχειρηματίας: Μία Ελληνίδα Business & Life Coach εξηγεί

Αν επιλέξεις να γίνεις επιχειρηματίας, αυτό σημαίνει ότι θα ακολουθήσεις έναν ανατρεπτικό δρόμο. Με τολμηρές επιλογές, δυσκολίες, πειραματισμούς, αποτυχίες και μεγάλες επιτυχίες. Τι χρειάζεται όμως να κάνεις πρακτικά, έτσι ώστε να φτάσεις στον στόχο σου;

Το It’s Possible συνάντησε την Business & Life Coach, Βαλεντίνα Κόρδη. Θέλοντας να μάθει ακριβώς αυτό: Τις κινήσεις που πρέπει να κάνει κάποιος, έτσι ώστε να φτάσει στην επιχειρηματική επιτυχία. Η ίδια παραθέτει πέντε συγκεκριμένα tips, έτσι ώστε να «προπονηθείς» ως επιχειρηματίας. Και σίγουρα, αν τα εφαρμόσεις, μετά θα είναι πολύ πιο κοντά στην επιτυχία.

1- Ξεπέρασε την αποτυχίες σου: Μέσα στην επιχειρηματικότητα, όλοι έχουν τις αποτυχίες τους. Δεν υπάρχει άνθρωπος που έφτασε στην επιτυχία, χωρίς να περάσει κάποια αποτυχία. Κι αν το κατάφερε, έγινε κυρίως από τύχη, άρα δεν κατάλαβε πως έφτασε εκεί. Και έτσι, δεν θα μπορεί να κρατηθεί εκεί. Αν κάνουμε κάτι και αποτύχουμε, δεν θα πρέπει να απογοητευτούμε. Αντίθετα, πρέπει να λάβουμε τα χρήσιμα μαθήματα. Μπορεί για παράδειγμα να πρέπει να αναπτύξουμε μια νέα δεξιότητα ή να δοκιμάσουμε έναν εναλλακτικό δρόμο. Αν αποτύχουμε σε κάτι, η ερώτηση που πρέπει να κάνουμε στον εαυτό μας είναι: «Τι κέρδισα από όλο αυτό;».

2- Η φράση «κάθε αρχή και δύσκολη»: Ναι, κάθε αρχή είναι δύσκολη, αλλά όχι τόσο όσο πιστεύουμε. Τις περισσότερες φορές, είναι πολύ πιο εύκολο. Απλά επειδή βγάζουμε μπροστά κάποιους φόβους, μας είναι δύσκολο να δράσουμε. Ίσως να έχουμε «βολευτεί» κιόλας στην κατάσταση που είμαστε. Έτσι το πονηρό μυαλό μας φέρνει μπροστά όλα αυτά τα εμπόδια που υποτίθεται ότι θα προκύψουν. Πρέπει να δοκιμάσεις πρώτα, και μετά να βγάλεις τα συμπεράσματα σου, για το «πόσο δύσκολο» είναι τελικά.

3- Η αναβλητικότητα: Πολλοί άνθρωποι θέλουν να πετύχουν κάποιο στόχο, αλλά είναι αναβλητικοί. Ακούμε συχνά: «Άστο για λίγο αργότερα». Το αποτέλεσμα είναι τα σχέδια μας να πηγαίνουν όλο και πιο πίσω και να μη φτάνουμε ποτέ σε αυτό που θέλουμε. Και φυσικά μετά παραπονιόμαστε ότι «δεν μας βγήκε». Είναι καταρχήν σημαντικό, να παραδεχτείς ότι είσαι αναβλητικός και να το χρησιμοποιήσεις υπέρ σου. Όταν σε πιάνει αυτή η τάση, μπορείς να παίξεις ένα παιχνίδι με το μυαλό σου. Αν για παράδειγμα, θέλεις να αναβάλεις μια δουλειά για να «αποδράσεις» με κάτι πιο ευχάριστο, δώσε ένα κίνητρο στον εαυτό σου για να κάνει πρώτα τη δουλειά. Έστω κι ένα κομμάτι αυτής. Στη συνέχεια, αφιέρωσε και χρόνο για τη διασκέδαση. Μερικές φορές, όταν ξεκινάμε να δουλεύουμε πάνω σε κάτι, τελικά μας αρέσει. Και ξεχνάμε την άλλη «διασκεδαστική» δραστηριότητα που θέλαμε να κάνουμε.

4- Η απογοήτευση: Είναι ένα συναίσθημα πολύ κοινό, που το έχει νιώσει ο καθένας. Όλοι έχουμε κάτσει κατά καιρούς σε μια γωνία και λέμε: «Γιατί δεν γίνεται αυτό που θέλω». Μια ερώτηση που δεν θα μας δώσει κάτι ωφέλιμο για να προχωρήσουμε παρακάτω. Πρέπει να αλλάξουμε αυτή την ερώτηση με το: «Πως μπορεί να γίνει;». Να ψάξουμε, δηλαδή, τρόπους για να φτάσουμε στον στόχο μας. Να αναζητήσουμε εναλλακτικές που πρέπει να δοκιμάσουμε. Έτσι, εκεί που είμαστε απογοητευμένοι, μπορεί να σκεφτούμε μια ωραία ιδέα που θα μας βοηθήσει να πάμε παρακάτω.

5- Αλλάζουμε το «δεν γίνεται τίποτα»: Το βλέπουμε να το λένε πολλοί επιχειρηματίες, ειδικά τώρα μέσα στην κρίση. Η ερώτηση που κάνουμε εδώ είναι: «Δοκίμασες τα πάντα;». Αν έχουν μείνει επιλογές που δεν έχεις δοκιμάσει, πρέπει να το κάνεις. Αν από την άλλη αποφασίσεις ότι όντως έχεις δοκιμάσει τα πάντα, τότε πρέπει να το αποδεχτείς και να δοκιμάσεις ένα καινούργιο εγχείρημα. Το σίγουρο είναι, ότι το να κάθεσαι σε μια στάσιμη κατάσταση δεν ωφελεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − four =