αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠέντε tips για να δημιουργήσεις ένα e-shop που θα φτάσει στην επιτυχία

Πέντε tips για να δημιουργήσεις ένα e-shop που θα φτάσει στην επιτυχία

Η κατασκευή eshop & η προσέγγιση που θα ακολουθήσετε στο design του απαιτούν πρωτίστως άριστη γνώση της αγοράς σας. Με την επιλογή του κατάλληλου design για το eshop σας, δεν κερδίζετε απλώς σε εντυπώσεις. Προσφέρετε επιπλέον αξία στα προϊόντα σας, ενώ αυξάνετε σημαντικά τις πωλήσεις σας.

H Flip New Media, σε άρθρο στο blog της, παραθέτει τα  5 πρώτα tips για κατασκευή eshop στις σωστές βάσεις:

1. Κάντε focus στην αγορά σας & το κοινό της

Κάθε αγορά είναι ξεχωριστή. Αν ξεκινάτε τώρα την εμπορική σας δραστηριότητα στο διαδίκτυο, το πρώτο βήμα είναι να επιλέξετε την αγορά που απευθύνεστε. Αφιερωθείτε στην αγορά αυτή, εξοικειωθείτε με το εμπορικό κομμάτι της, γνωρίστε το κοινό σας και κατανοήστε τις καταναλωτικές συνήθειές του. Χρησιμοποιήστε τα αποτελέσματα της έρευνας αγοράς σας στην κατασκευή eshop.

Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα keywords που χρησιμοποιεί το κοινό σας για να βελτιώσετε το κομμάτι του SEO.

2. Μια φωτογραφία, χίλιες πληροφορίες

Η φωτογραφία κάθε προϊόντος αποτελεί τη βιτρίνα του. Η επαγγελματική φωτογράφισή τους είναι καθοριστικό βήμα στην κατασκευή eshop. Κανένας καταναλωτής δεν αρκείται πια στις μέτριες εικόνες.

Μία καλαίσθητη φωτογραφία υψηλής ποιότητας αυξάνει την καταναλωτική εμπιστοσύνη και αναβαθμίζει το status του eshop μας. Παράλληλα, προσδίδει επαγγελματισμό, ενώ αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες για conversions.

Ωστόσο, για να κάνετε το eshop σας να ξεχωρίσει, πρέπει να προχωρήσετε σε ένα επιπλέον βήμα. Δείξτε στους πελάτες σας τα προϊόντα σας σε χρήση και ωθήστε τους να τα φανταστούν στην καθημερινότητά τους.

3. Η σημασία του μίνιμαλ στην κατασκευή eshop

Ένα eshop συνήθως διαθέτει αρκετό περιεχόμενο με προϊόντα, φωτογραφίες και κείμενα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο χρήστης επιβαρύνεται με πολλές νέες πληροφορίες τις οποίες καλείται να διαχειριστεί μέσα σε περιορισμένο χρόνο. Αφήστε τον επισκέπτη σας να εστιάσει στα προϊόντα, αφαιρώντας τα περιττά στοιχεία και πληροφορίες. Μην επιβαρύνετε τη σελίδα σας με φανταχτερό design και περιττά γραφικά.

Επιλέξτε ένα μίνιμαλ σχέδιο με backround σε ουδέτερο χρώμα, κατά προτίμηση λευκό. Αφήστε τα προϊόντα να κλέψουν τις εντυπώσεις, πλαισιώνοντάς τα με το κατάλληλο design.

4. Έκαστο προϊόν στο είδος του

Αφιερώστε χρόνο για να δημιουργήσετε ένα εύχρηστο και συνοπτικό μενού που να αποτυπώνει με σαφήνεια τις διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων σας. Πάνω απ’όλα, ο χρήστης αναζητά μία γρήγορη και ομαλή πλοήγηση μέσα στην ιστοσελίδα. Βοηθήστε τους να βρουν τα προϊόντα που αναζητούν μέσα από μία ακριβή κατηγοριοποίηση.

Αν για παράδειγμα η ιστοσελίδα σας πραγματεύεται προϊόντα τεχνολογίας, ταξινομήστε τις κατηγορίες της ανάλογα με το είδος τους. Μία ενδεικτική κατηγοριοποίηση είναι η εξής:

  • Υπολογιστές
  • Κινητά
  • Τηλεόραση
  • Φωτογραφία & Video
  • Audio
  • Gaming & ψυχαγωγία

Εξιδικεύστε περαιτέρω τις κατηγορίες σας σε περισσότερες. Μην ξεχάσετε την τοποθέτηση φίλτρων με τα οποία θα γίνεται ταξινόμηση των προϊόντων σας ανά brand, ημερομηνία άφιξης ή αλφαβητικά.

Extra tip: Χρίστε το μενού και γενικά το eshop σας ώστε να γίνεται κατανοητό ακόμα και από τον λιγότερη ευφυή χρήστη. Ένα καλό eshop πρέπει να έχει μία κατηγοριοποίηση προϊόντων που να γίνεται κατανοητή απ’ όλους.

5. «Που’ ναι η μπάρα;»

Μήπως σας έχει τύχει να ψάχνετε ένα συγκεκριμένο προϊόν σε eshop και να μην το βρίσκετε; Όταν οι χρήστες δεν βρίσκουν το προϊόν που ψάχνουν στις κατηγορίες, τότε συνήθως καταφεύγουν στη μπάρα αναζήτησης. Δυστυχώς, ακόμα και μερικά από τα καλύτερα site δεν διαθέτουν τέτοια μπάρα στο οπτικό πεδίο του επισκέπτη. Γι’ αυτό λοιπόν, είναι σημαντικό να προσφέρετε την δυνατότητα εύκολης αναζήτησης στο eshop σας, κάνοντάς το πιο user friendly.

Σε κάθε περίπτωση, η επιτυχημένη κατασκευή eshop οδηγεί τον εν δυνάμει πελάτη σας σε αγορά. Αν τα 5 πρώτα tips μας για κατασκευή eshop σας φαίνονται χρήσιμα και κατανοητά, τότε διαβάστε και τα επόμενα 5.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × five =