αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε χρόνια μετά την IPO, το Facebook έχει τετραπλάσια αξία και 1,28 δισ. χρήστες

Πέντε χρόνια μετά την IPO, το Facebook έχει τετραπλάσια αξία και 1,28 δισ. χρήστες

Ένα χρόνο από την εισαγωγή του Facebook στο χρηματιστήριο, η μετοχή του κοινωνικού δικτύου είχε χάσει το 33% της αξίας της. Περίπου πέντε χρόνια μετά, η εταιρεία τα πηγαίνει κάπως καλύτερα: καταγράφει απόδοση 279% από την πρώτη ημέρα συναλλαγών ενώ η κεφαλαιοποίησή της έχει τετραπλασιαστεί.

Το Facebook έκανε ένα ανώμαλο ντεμπούτο στο χρηματιστήριο του Nasdaq πριν από πέντε χρόνια εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος. Το έτος που ακολούθησε την αρχική δημόσια εγγραφή, οι αναλυτές του Facebook ανησυχούσαν πως η εταιρεία ήταν υπερτιμημένη και πως τα έσοδά της και ο αριθμός των χρηστών της δεν αυξάνονταν αρκετά γρήγορα.

Τη στιγμή της IPO το Facebook είχε 526 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες ημερησίως, συνολικά έσοδα 1,06 δισ. δολαρίων και έσοδα ανά χρήστη 1,21 δολαρίων. Ήταν ήδη κερδοφόρος, με καθαρά κέρδη 205 εκατ. δολαρίων, όπως σημειώνει το Capital.gr.

Σήμερα το Facebook διαθέτει 1,28 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες, έχει προσθέσει πλατφόρμες όπως το Instagram και το WhatsApp και κάνει βήματα προς την εικονική πραγματικότητα.

Η μετοχή του έχει ενισχυθεί 11% τους τελευταίους τρεις μήνες, έναντι ανόδου 1% του S&P 500.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 2 =