αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε συμβουλές επιτυχίας από τα super girls της startup TheSkimm

Πέντε συμβουλές επιτυχίας από τα super girls της startup TheSkimm

Στο It’s Possible έχουμε αναφερθεί ξανά στην TheSkimm. Την αμερικανική startup που δημιούργησαν δύο νέες κοπέλες, η Danielle Weisberg και η Carly Zakin. Η καινοτόμος επιχείρηση έχει έδρα στη Νέα Υόρκη και δραστηριοποιείται στο κομμάτι του Newsletter, εστιάζοντας στο γυναικείο κοινό. Τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα είναι εξαιρετικά θετικά, αφού έχει πάνω από 4.000.000 συνδρομητές. Ενώ πριν λίγο χρονικό διάστημα, στην startup επένδυσαν οι New York Times, με το χρηματικό ποσό των 500.000 δολαρίων.

Όπως είχαν πει τότε οι δύο startuppers, τα χρήματα αυτά είναι μέρος μιας πολύ μεγαλύτερης χρηματοδότησης, ύψους 6 εκατ. δολαρίων, την οποία ανακοίνωσαν το περασμένο καλοκαίρι. Η εταιρία που φαίνεται να έχει επενδύσει τα περισσότερα χρήματα σε όλη αυτή την ιστορία, είναι ένας άλλος «γίγαντας». Η 21st Century Fox.

Η επιτυχία δεν έκανε τις δύο νεαρές επιχειρηματίες να επαναπαυθούν, και στις 7 Δεκεμβρίου έκαναν γνωστό ότι μπαίνουν και στο κομμάτι του e-commerce. Συγκεκριμένα, η TheSkimm παρέχει ένα «holiday gift box», σε όσους το επιθυμούν. Η τιμή αυτού του κουτιού κυμαίνεται μεταξύ 49 και 99 δολαρίων. Και περιέχει, για παράδειγμα: βιβλία, κρασί αλλά και μια συνδρομή για το TheSkimm app. Με αυτό τον τρόπο η startup ευελπιστεί να έχει ακόμα μεγαλύτερα έσοδα.

Μετά από την επιχειρηματική διαδρομή που έχουν διανύσει, η Danielle Weisberg και η Carly Zakin δίνουν 5 συμβουλές επιτυχίας, προς τους νέους επιχειρηματίες.

1– Προσδιορίστε τι κάνει το project σας ξεχωριστό και αναπτύξτε το: Ένα από τα στοιχεία που κάνει τη TheSkimm ξεχωριστεί είναι το στιλ γραφής που έχουν καθιερώσει οι δύο ιδρύτριες. Εξ αρχής, εισήγαγαν αυτό που αποκαλούν «theSkimm Bible», δηλαδή λέξεις και φράσεις μη συνηθισμένες, που έχουν γίνει trend μεταξύ των συνδρομητών τους.

2– Εστιάστε στο να αναπτύξετε τους «συνδρομητές» σας πριν τα έσοδα: Αυτή είναι μια από τις σημαντικότερες συμβουλές σύμφωνα με τις δύο ιδρύτριες. «Μη σκέφτεστε τα έσοδα. Πραγματοποιείστε τις ιδέες σας, πραγματοποιείστε την ανάπτυξη» λέει η Zakin. Έτσι έκαναν και οι ίδιες. Αφού πρώτα αύξησαν τους συνδρομητές τους στο Newsletter που διαθέτουν και στη συνέχεια τους αξιοποιούν σαν εν δυνάμει πελάτες.

3– Κάντε έγκαιρα προσλήψεις: Μεγαλώστε την ομάδα σας και μην περιμένετε μέχρι η εταιρία να χρειάζεται… απεγνωσμένα έναν επιπλέον εργαζόμενο. «Αυτό ήταν ένα λάθος που κάναμε στην αρχή», παραδέχεται η Weisberg. Τώρα κάνουν πιο εύκολα προσλήψεις, ακόμα και για ανθρώπους που πρόκειται να τους χρειαστούν σε φουλ ρυθμούς, στο προσεχές χρονικό διάστημα. Φυσικά, για να γίνει αυτό, χρειάζονται και τα απαραίτητα χρήματα.

4– Η μικρή χρηματοδότηση μπορεί να φέρει… μεγαλύτερα αποτελέσματα. Ίσως να ακούγεται περίεργο, αλλά οι δύο κοπέλες θεωρούν ότι τα λιγότερα χρήματα μπορούν να φέρουν καλύτερα αποτελέσματα. Ακριβώς γιατί όταν έχεις λιγότερα, προσέχεις που επενδύσεις το κάθε ευρώ ή δολάριο. Ενώ με τα πολλά κεφάλαια, μπορούν να γίνουν ανεξέλεγκτα ανοίγματα.

5– Τα «όχι» που λέμε, αλλά δεν δεχόμαστε: Πολλές φορές, οι επιχειρηματίες ή συνεργάτες που διοικούν μια επιχείρηση λένε εύκολα «όχι» ο ένας στον άλλο, με στόχο να υπερισχύσει η προσωπική άποψη του καθενός. Το περίεργο είναι ότι όλοι λένε «όχι», αλλά την ίδια στιγμή δεν δέχονται… τα «όχι» από άλλους. Οι ιδρύτριες της TheSkimm το έχουν αυτό στο μυαλό τους, από τότε που έκαναν να πρώτα τους βήματα και αντί για τα «όχι», προτιμούν τον διάλογο, έτσι ώστε να βρουν τις λύσεις που χρειάζονται.

CARLY & DANIELLE

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − sixteen =