αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠέντε μύθοι σχετικά με τη διαχείριση χρημάτων (και τι είναι έξυπνο να κάνεις)

Πέντε μύθοι σχετικά με τη διαχείριση χρημάτων (και τι είναι έξυπνο να κάνεις)

Yπάρχουν κάποια πράγματα για τα οικονομικά μας, που τείνουν να θεωρούνται αυταπόδεικτες αλήθειες και όλοι λίγο-πολύ τα πιστεύουμε. Είναι μερικές τακτικές σχετικές με τα χρήματα, που τις χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή, αλλά εμείς οι ίδιοι και πολλοί άλλοι τις θεωρούμε λανθασμένες.

Έχουμε, όμως, σκεφτεί ποτέ, πως οι τακτικές αυτές δεν είναι τόσο κακές για τα οικονομικά μας και ότι, ίσως, να φταίμε εμείς στον τρόπο που διαχειριζόμαστε την όλη κατάσταση; Μήπως είναι μύθος το ότι με το ενοίκιο ξοδεύουμε περισσότερα λεφτά απ’ ότι με την αγορά ή το ότι το να έχουμε πολλές κάρτες μας κάνει πιο σπάταλους;

Παρακάτω παρουσιάζεται η κατάρριψη 5 μύθων για την προσωπική διαχείριση των χρημάτων και εξηγούμε τι είναι καλύτερο να κάνετε. Έτσι όπως τα διαβάσαμε στο άρθρο του Mononews.gr:

1. Εξόφληση χρεών
Παρά τη γενική αποδοχή πως τα χρέη με τα υψηλότερα επιτόκια θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα στις αποπληρωμές σας, κάτι που φυσικά ακούγεται πολύ έξυπνο, έρευνες έδειξαν πως το αντίστροφο δίνει μεγαλύτερο κίνητρο στους ανθρώπους. Η εστίαση στην εξόφληση των μικρότερων λογαριασμών, τείνει να έχει πιο ισχυρή επίδραση στην αίσθηση της προόδου των ανθρώπων.

2. Οικονομικά μεταξύ ζευγαριών
Τα περισσότερα ζευγάρια έχουν αυτή τη συζήτηση πριν από τον γάμο τους. Αρχικά θα πρέπει να υπάρξει ειλικρίνεια για το αν ο ένας από τους δύο έχει κάποιο χρέος και έπειτα, όπως λένε οι ειδικοί, είναι καλύτερο να έχει ο καθένας το δικό του «ταμείο». Μια άλλη λύση είναι το σύστημα «δικό σου, δικό μου και δικό μας».

3. Ενοικίαση παρά αγορά
Αν και πολλοί οικονομικοί εμπειρογνώμονες λατρεύουν τα μακροπρόθεσμα οφέλη που έρχονται με την ιδιοκτησία σπιτιού, μην νομίζετε ότι χάνετε χρήματα αν ενοικιάζετε. Οι ενοικιαστές δεν καταβάλλουν φόρους ακίνητης περιουσίας, χρεώσεις, τόκους δανείων ή έξοδα συντήρησης και, επίσης, μπορούν ανά πάσα στιγμή να μετακομίσουν για μια καινούργια δουλειά ή για κάποια ευκαιρία που τους εμφανίστηκε, ειδικά οι νέοι.

4. Πολλαπλές κάρτες
Μπορεί να φαίνεται οικονομικά απερίσκεπτo να έχετε ένα πορτοφόλι γεμάτο με πιστωτικές κάρτες, αλλά είναι πραγματικά έξυπνο, αρκεί να ξέρετε και να τηρείτε το πού και πώς χρησιμοποιείτε την κάθε μία, ενώ θα πρέπει να είστε πιστοί και στις πληρωμές των υπόλοιπων εξόδων που έχετε. Έχοντας μια ενιαία πιστωτική κάρτα, μπορεί να βλάψετε το πιστωτικό αποτέλεσμά σας.

5. Επενδύσεις, ενώ δεν είστε επενδυτές
Δεν χρειάζεται να είναι το επάγγελμά σας ή να είστε κάποια ιδιοφυΐα για να επενδύσετε. Σύμφωνα με ειδικούς ο καλύτερος τρόπος για τον μέσο άνθρωπο να κερδίσει χρήματα στην αγορά, είναι να επενδύσει σε Αμοιβαία Κεφάλαια/Δείκτες. Να θυμάστε πάντα ότι σε μακροπρόθεσμη βάση, είναι καλύτερο να είστε στην αγορά, ακόμα και με μια μικρή επένδυση, από το να βρίσκεστε έξω από αυτήν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 3 =