αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠέντε κινήσεις που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε στα social media σου αν ψάχνεις για δουλειά

Πέντε κινήσεις που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε στα social media σου αν ψάχνεις για δουλειά

Μπορεί να αναζητάς εργασίας στέλνοντας το βιογραφικό σου ή κάνοντας επαφές με στελέχη εταιριών. Αυτό είναι οκ. Όμως υπάρχει και ένα άλλο «γήπεδο» στο οποίο πρέπει να κινηθείς προσεκτικά, κατά την περίοδο που αναζητάς εργασία. Είναι τα social media. Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο, ωστόσο στην εποχή μας οι περισσότεροι HR Managers τσεκάρουν τα social media ενός υποψηφίου πριν τον προσλάβουν. Άρα λοιπόν είναι πολύ πιθανό να δουν και τα δικά σου.

Είναι κακό να έχεις προφίλ εκεί; Φυσικά όχι. Το κακό είναι να έχεις… τα λάθος προφίλ. Να έχεις δομίσει δηλαδή τα social media σου με τρόπο που μπορεί να σε σαμποτάρει. Και τελικά να «κοπείς» από έναν HR Manager. Όταν αναζητάς εργασία, πρέπει να κάνεις 5 κινήσεις στα κοινωνικά δύκτια που έχεις παρουσία.

1# Κάνε τα accounts σου private: Αυτή είναι μια εύκολη επιλογή. Πας στις ρυθμίσεις, και κάνεις τα accounts σου private. Έτσι μόνο οι φίλοι σου μπορούν να δουν τις αναρτήσεις σου. Αν πάντως επιλέξεις να έχεις δημόσια προφίλ (καθόλου κακό και αυτό), πήγαινε στα παρακάτω βήματα.

2# Κάνε hide ή delete παλιά «ακατάλληλα» posts: Πολλές φορές, βλέποντας τα παλιά posts που έχουμε κάνει, ακόμα και εμείς οι ίδιοι νιώθουμε… κάπως περίεργα. Και είναι λογικό.Ένα άνθρωπος δεν έχει σήμερα την ίδια ωριμότητα και τις ίδιες απόψεις που είχε π.χ. πριν από 5 ή 8 χρόνια. Φρόντισε να «εξαφανήσεις» παλιά posts που πιθανόν θα κάνουν τους HR Managers να σχηματίσουν κακή εικόνα για εσένα.

3# Βάλε τις σωστές φωτογραφίες: Όχι, δεν χρειάζεται να έχεις μόνο «επαγγελματικές» φωτογραφίες. Από την άλλη μεριά, αν έχεις φωτογραφίες, για παράδειγμα, από… έξαλλες καταστάσεις κατά τη διάρκεια διακοπών, είναι μάλλον καλύτερο να τις σβήσεις. Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης και η φωτογραφία προφίλ που έχεις.

4# Πόσταρε άρθρα, φράσεις ή news που έχουν να κάνουν με το πεδίο σου: Αν μια εταιρία δει ότι τα ενδιαφέροντα περιστρέφονται γύρω από το επαγγελματικό πεδίο σου, σίγουρα θα σε εκτιμήσει περισσότερο. Ενώ θα δείχνεις πιο ενημερωμένος.

5# «Ακολούθα» τους σωστούς ανθρώπους και εταιρίες: Το ποιους «ακολουθείς» στα social media, δείχνει επίσης αρκετά πράγματα για την προσωπικότητα σου. Φρόντισε να «ακολουθείς» ανθρώπους και εταιρίες που είναι άξιες σεβασμού. Οι πιθανοί εργοδότες σου θα το μετρήσουν στα συν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + twenty =