αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠέντε διαδεδομένοι μύθοι για την τεχνητή νοημοσύνη

Πέντε διαδεδομένοι μύθοι για την τεχνητή νοημοσύνη

Αν και η τεχνητή νοημοσύνη (AI) υπάρχει εδώ και δεκαετίες, έχει γίνει όλο και πιο διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια. Αλλά με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την AI έρχεται και η παραπληροφόρηση. Πολλοί φοβούνται για το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης και την πιθανότητα να επικρατήσει στον κόσμο. Ωστόσο δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι οι υπολογιστές τελικά θα καταλάβουν τον κόσμο. Διαβάστε παρακάτω και θα δείτε πώς καταρρίπτονται πολλοί κοινοί μύθοι σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη, έτσι όπως παραθέτει τα δεδομένα το Secnews.gr.

Μύθος # 1: Η AI είναι απλά ένας όρος για τα ρομπότ

Μια κοινή παρανόηση σχετικά με την AI είναι ότι πρόκειται για έναν πιο περίπλοκο όρο για τη ρομποτική. Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται την τεχνητή νοημοσύνη, το μυαλό τους μπορεί να πηγαίνει σε ένα ρομπότ που μπορεί να κινηθεί, να μιλήσει ή να κάνει άλλες ενέργειες που μοιάζουν με εκείνες ενός ανθρώπου. Αυτή η σκέψη είναι ψευδής και τα ρομπότ και η AI είναι πραγματικά εντελώς διαφορετικές έννοιες.

Τα ρομπότ είναι προγραμματιζόμενα μηχανήματα τα οποία στη συνέχεια εκτελούν μια ενέργεια είτε αυτόνομα είτε ημι-αυτόνομα, ενώ η AI χρησιμοποιεί αλγόριθμους σε προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών για να εκτελεί εργασίες που συνήθως απαιτούν ανθρώπινη νοημοσύνη. Σκεφτείτε την AI ως τον εγκέφαλο.

Οι δύο τεχνολογίες είναι πολύ διαφορετικές, αλλά υπάρχει αλληλεπικάλυψη με τεχνητά ευφυή ρομπότ, τα οποία είναι ρομπότ ελεγχόμενα από προγράμματα AI.

Μύθος # 2: Η AI είναι αυτόνομη

Καθώς η έρευνα της AI γίνεται πιο ισχυρή και τα προγράμματα γίνονται πιο διαδεδομένα, οι άνθρωποι μπορεί να αρχίσουν να πιστεύουν ότι όλα τα προγράμματα AI μπορούν να υπάρχουν και να τρέχουν αποκλειστικά από μόνα τους. Αλλά στην πραγματικότητα, ένα μέρος της τεχνητής νοημοσύνης απαιτεί ακόμη το ανθρώπινο χέρι.

Μύθος # 3: Η AI θα αντικαταστήσει τις ανθρώπινες θέσεις εργασίας

Ομοίως, πολλοί άνθρωποι φοβούνται ότι η AI θα αντικαταστήσει τελικά τον άνθρωπο στο χώρο εργασίας και θα οδηγήσει σε ευρεία απώλεια θέσεων εργασίας. Αλλά αυτό που συχνά δεν συνειδητοποιούμε είναι ότι η τεχνητή νοημοσύνη έχει σκοπό να συνεργαστεί με τον άνθρωπο και όχι αντί για τον άνθρωπο. Οι σημερινοί ηγέτες της τεχνολογίας εστιάζουν στη διασταύρωση μεταξύ του τι μπορεί να κάνει ένας υπολογιστής και του τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος, προσπαθώντας τελικά να πετύχει ένα τελικό αποτέλεσμα που είναι καλύτερο από αυτό που μπορεί να παρέχει κάθε μονάδα ξεχωριστά.

Μύθος # 4: Μόνο οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας χρησιμοποιούν AI

Δεδομένου ότι η τεχνολογία πίσω από την τεχνητή νοημοσύνη είναι τόσο επιστημονική και πολύπλοκη, είναι εύκολο να σκεφτεί κανείς ότι η AI είναι επωφελής μόνο για προηγμένες εταιρείες ή εταιρείες τεχνολογίας. Στην πραγματικότητα, η AI είναι παρούσα σε πολλές πτυχές της καθημερινής μας ζωής. Παρόλο που οι μεγάλες εταιρείες είναι συνήθως εκείνες που διερευνούν την έρευνα για την τεχνολογία, όλοι αλληλεπιδρούμε με αυτή στις καθημερινές μας συνήθειες – ακόμα και αν δεν το συνειδητοποιούμε πάντα.

Έχουμε smartphones και βοηθούς στο σπίτι που χρησιμοποιούν την AI για τη συλλογή πληροφοριών και την ανταπόκριση σε αιτήματα και ερωτήσεις όπως “Ποιος είναι ο καιρός;” Και αν έχετε λάβει ειδοποίηση απάτης από την τράπεζα ή την πιστωτική σας κάρτα, αυτό είναι αποτέλεσμα AI δραστηριότητας παρακολούθησης και επεξεργασίας πληροφοριών επίσης.

Μύθος # 5: Η AI πρόκειται να καταλάβει τον κόσμο

Ας καταλάβουμε κάτι. Δεν πρόκειται να υπάρξει ένας υπερδύναμος ΑΙ που θα καταλάβει και θα ελέγχει την ανθρωπότητα. Κάθε νέα τεχνολογία AI δημιουργείται με προσεκτική σκέψη και με τον άνθρωπο στο επίκεντρο. Όταν αρχίσουμε να κατανοούμε τι είναι η τεχνητή νοημοσύνη και τα κίνητρα πίσω από αυτήν, γίνεται σαφές ότι η κοινωνία θα επωφεληθεί από την υιοθέτηση αυτής της καινοτόμου τεχνολογίας.

Η ανάπτυξη της AI θα οδηγήσει σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα και νέες δεξιότητες στο εργατικό δυναμικό και θα απαιτήσει από τους φορείς πολιτικής, τις επιχειρήσεις και τις κοινότητες να συνεργαστούν για να εξασφαλίσουν την ορθή διαχείριση αυτών των τεχνολογικών συστημάτων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + eleven =