αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απλοί τρόποι για να καταπολεμήσεις το στρες που προέρχεται από τη δουλειά σου

Πέντε απλοί τρόποι για να καταπολεμήσεις το στρες που προέρχεται από τη δουλειά σου

Σχεδόν όλοι οι επαγγελματίες, αντιμετωπίζουν πλέον ένα κοινό πρόβλημα: Έχουν αυξημένα επίπεδα άγχους. Και είναι λογικό. Όλοι τρέχουν τα να προλάβουν όλα. Τα deadlines πιέζουν. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Μιλώντας για την Ελλάδα, το άγχος είναι ακόμα μεγαλύτερο, αφού η απώλεια μιας θέσης εργασίας μπορεί να σε οδηγήσει στην ανεργία για μεγάλο διάστημα.

Υπάρχουν όμως λύσεις. Εδώ θα δούμε 5 απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να μειώσεις δραστικά το στρες που προέρχεται από τη δουλειά. Καταρχήν δημιούργησε «οάσεις». Με απλά λόγια, δεν χρειάζεται να είσαι «συνδεδεμένος» και διαθέσιμος από την ώρα που ξυπνάς, μέχρι την ώρα που κοιμάσαι. Βρες κάποιες ώρες που… δεν θα σε ενοχλούν από τη δουλειά.

Κάθε ημέρα έχουμε διάφορα tasks να εκπληρώσουμε. Βρες αυτά που είναι «εύκολα» και έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη δουλειά σου. Ασχολήσου αρχικά με αυτά. Επίσης, κλείσε για λίγο τις ειδήσεις (εκτός από το It’s Possible ε;). Είναι δεδομένο ότι τα ειδησεογραφικά ΜΜΕ, σου μεταφέρουν άγχος με όλες τις ειδήσεις και την ροή που διαθέτουν.

Επιπλέον, πρέπει να καταλάβεις ότι δεν μπορείς να τα ελέγξεις όλα. Κάποια πράγματα δεν περνούν από το χέρι σου. Σταμάτα λοιπόν να αγχώνεσαι για αυτά. Τέλος, το άγχος που έχεις, δεν βγαίνει… μόνο από μέσα σου. Μπορεί να στο μεταφέρουν οι αγχωτικοί άνθρωποι που έχεις γύρο σου. Ξέρεις την λύση: Μην έχεις επαφή με τέτοιους ανθρώπους στις κρίσιμες στιγμές.

https://i.pinimg.com/736x/fa/33/6b/fa336bdbb2809a46d4282b68e8e656e4.jpg

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 2 =