αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠάνω από 5.000.000 δολάρια έχει δώσει το Facebook σε χάκερ

Πάνω από 5.000.000 δολάρια έχει δώσει το Facebook σε χάκερ

Το Facebook δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι έχει πληρώσει σε πάνω από 900 «αλτρουιστές» χάκερ περισσότερα από 5 εκατομμύρια δολάρια από τότε που το κοινωνικό δίκτυο λανσάρισε το λεγόμενο πρόγραμμα «ανεύρεσης σφαλμάτων λογισμικού» πριν από πέντε χρόνια.

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων ανεύρεσης σφαλμάτων λογισμικού, οι εταιρείες προσφέρουν μετρητά και άλλες ανταμοιβές σε ερευνητές ασφαλείας ή τους επονομαζόμενους χάκερ με «λευκό καπέλο» που προσπαθούν να παραβιάσουν τα συστήματα των υπολογιστών τους και να βρουν κενά ασφαλείας. Η ιδέα είναι ότι τα προγράμματα αυτά βοηθούν τις επιχειρήσεις να διαπιστώσουν προβλήματα ασφαλείας και να τα διορθώσουν πριν οι «κανονικοί» χάκερ προλάβουν να τα εκμεταλλευτούν.

Ο μηχανικός ασφαλείας του Facebook Τζόεϊ Τάισον ανέφερε σε ένα δημοσίευμα σε μπλογκ ότι το κοινωνικό δίκτυο φέτος προσέθεσε το εργαλείο ανταλλαγής μηνυμάτων της WhatsApp στον κατάλογο των υπηρεσιών που είναι διαθέσιμες προς παραβίαση από τους χάκερ με «λευκό καπέλο». Άλλες υπηρεσίες περιλαμβάνουν την υπηρεσία του Facebook κοινής χρήσης φωτογραφιών Instagram, το λογισμικό εικονικής πραγματικότητας της Oculus και διάφορα εργαλεία για προγραμματιστές ανοικτού κώδικα στα οποία οι προγραμματιστές έχουν πρόσβαση δωρεάν.

Επιπλέον, όπως αναφέρει το Fortune Greece, το Facebook δήλωσε ότι χρησιμοποιεί τώρα μια αυτοματοποιημένη διαδικασία πληρωμής, ώστε οι ερευνητές ασφαλείας να πληρώνονται πιο γρήγορα και προσέθεσε μια επιλογή για τους χάκερ που θέλουν να πληρώνονται στο ψηφιακό νόμισμα Bitcoin. Ο Τάισον έγραψε ότι το Facebook κατέβαλε σχεδόν 612.000 δολάρια σε 149 ερευνητές κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 5 =