αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Steve Jobs πάντα προσλάμβανε τους καλύτερους και τους αξιοποιούσε. Δύο φράσεις του, δείχνουν πως τα κατάφερνε

Ο Steve Jobs πάντα προσλάμβανε τους καλύτερους και τους αξιοποιούσε. Δύο φράσεις του, δείχνουν πως τα κατάφερνε

Πολλοί λένε ότι ο Steve Jobs ήταν ιδιαίτερα εγωκεντρικό ως leader. Ακόμα και αλαζονικός, μερικές φορές. Ωστόσο, στις κρίσιμες στιγμές ο ίδιος ήξερε πολύ καλά τη σημασία της ομάδας. Και την βοήθεια που μπορούσε να του δώσει το κάθε μέλος που είχε προσλάβει στην εταιρία. Ναι, ο Jobs ήθελε πάντα να προσλαμβάνει τα κορυφαία ταλέντα. Και κατάφερνε να τα αξιοποιεί με τον δικό του τρόπο.

«Δεν έχει νόημα να προσλάβεις έξυπνους ανθρώπους για να τους πεις τι να κάνουν. Εμείς προσλαμβάνουμε έξυπνους ανθρώπους, για να μας πουν αυτοί τι θα κάνουμε», έχει πει ο Steve Jobs.

Μέσα σε μόλις δύο φράσεις, περιγράφεται όλη η οπτική του πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είσαι ο πιο έξυπνος άνθρωπος μέσα στο δωμάτιο, για να είσαι καλός ηγέτης και να οδηγήσεις την εταιρίας σου στην επιτυχία. Αρκεί να διαχειριστείς σωστά, τους έξυπνους ανθρώπους που έχεις μαζί σου.

Το αμερικανικό inc.com γυρίζει τον χρόνο πίσω στο 1959. Και θυμάται τον management expert, Peter Drucker, ο οποίος τότε είχε μιλήσει μια μια ιδιαίτερη κατηγορία εργαζομένων, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αυτοί είναι οι «εργαζόμενοι γνώσης». Είναι άνθρωποι που ουσιαστικά εργάζονται με το κεφάλι και όχι με τα χέρια. Μπορούν να σχεδιάζουν, να αναλύουν, να οργανώνουν, να δοκιμάζουν, να προγραμματίζουν, να διανέμουν, να αναζητούν.

Είναι απαραίτητη σε μια εταιρία και -αν τους διαχειριστείς σωστά- μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Και για να τους διαχειριστείς σωστά, δεν χρειάζεται απαραίτητα να είσαι πιο έξυπνος από αυτούς. Αρκεί να τους δώσεις την ελευθερία να κάνουν αυτό που θεωρούν ως καλύτερη επιλογή κάθε φορά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − sixteen =