αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Prince είχε κάνει μια «άγνωστη» επένδυση, βοηθώντας 43 startups να αναπτυχθούν

Ο Prince είχε κάνει μια «άγνωστη» επένδυση, βοηθώντας 43 startups να αναπτυχθούν

Πριν έναν χρόνο, ο πρίγκιπας της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, ο Πρινς, έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή. Είχε προλάβει, όμως, να κάνει μία επένδυση στην «πράσινη» ενέργεια, για την οποία ελάχιστοι γνώριζαν, και βοήθησε στην ίδρυση και την ανάπτυξη 43 startup εταιρειών που σήμερα εργάζονται για την προώθηση της ηλιακής ενέργειας.

Όπως διαβάζουμε στο Enikonomia.gr, το 2011 ο Πρινς δημιούργησε την Powerhouse, μία πρότυπη, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «θερμοκοιτίδα» για τη στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων που σχεδιάζουν το μέλλον της καθαρής ενέργειας. Η Powerhouse βοήθησε 43 νεοσύστατες εταιρείες να σταθούν στα πόδια τους σε μια εποχή όπου η χορήγηση επιχειρηματικών κεφαλαίων για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχει καταποντιστεί, αφού ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, εργάζεται για τη μείωση αυτού του είδους των κεφαλαίων.

Το εγχείρημα του Πρινς αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς οι νεοσύστατες εταιρείες βασίζονται σε κεφάλαια επενδυτικών «αγγέλων» (angel investors) για την ανάπτυξη των φιλόδοξων σχεδίων τους κατά τα πρώτα χρόνια της παρουσίας τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + six =