αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Mr Alibaba είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα

Ο Mr Alibaba είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα

Ο πρόεδρος του κινεζικού “γίγαντα” του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group, Jack Ma, ξεπέρασε τον επικεφαλής της Wanda Group, Wang Jianlin, τον μέχρι πρότινος πιο πλούσιο άνθρωπο της χώρας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Forbes.

Συγκεκριμένα, η περιουσία του Ma ανέρχεται πλέον στα 30,9 δισ. δολ., σε σύγκριση με τα 30,7 δισ. δολ. του Wang. Ο πλούτος του Wang προέρχεται κυρίως από τον κλάδο του real estate και τη βιομηχανία ψυχαγωγίας.

Η περιουσία του Ma έχει αυξηθεί λόγω της ανόδου που γνωρίζει, μέχρι στιγμής φέτος, η μετοχή της Alibaba, εν μέσω της ενισχυμένης κερδοφορίας της εταιρείας. Η εισαγωγή της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το 2014, έσπασε όλα τα ρεκόρ, ως η μεγαλύτερη δημόσια αρχική προσφορά που είχε γίνει ποτέ παγκοσμίως. Μετά από τα επίπεδα κάτω των 70 δολαρίων που κινούνταν, για ένα διάστημα πέρυσι, η μετοχή της έκλεισε στα 120,34 δολάρια στο NYSE την Παρασκευή.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας είναι ο Li Ka-shing από το Χονγκ Κονγκ, η περιουσία του οποίου ανέρχεται στα 32,9 δισ. δολ., σύμφωνα με το Forbes.

Την πρώτη θέση στην κατάταξη των πλουσιότερων της Κίνας καταλαμβάνουν, τα τελευταία χρόνια, ο Ma ή ο Wang. Σημειωτέον, πάντως, πως τα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν, καθώς η ανοδική πορεία της μετοχής της Tencent Holdings, της εταιρείας που διαχειρίζεται τη δημοφιλή στη χώρα online πλατφόρμα μηνυμάτων WeChat. Η περιουσία του επικεφαλής της Tencent, Ma Huateng, άγγιξε τα 29,7 δισ. δολ., την Παρασκευή, ήτοι ένα δισ. δολ. μακριά από την περιουσία του Ma και του Wang.

Τα κέρδη της μετοχής της Alibaba έχουν επίσης ευνοήσει τη SoftBank Group, η οποία κατέχει ποσοστό 32% στην κινεζική εταιρεία, αλλά και τη Yahoo που κατέχει το 15% των μετοχών της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + four =