αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Mark Zuckerberg είναι πλέον ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Mark Zuckerberg είναι πλέον ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο ιδρυτής του Facebook έγινε ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, εκθρονίζοντας τον Γουόρεν Μπάφετ, σύμφωνα με το Bloomberg.com.

Ο επικεφαλής του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ξεπέρασε τον Μπάφετ, και πλέον ακολουθεί τον Τζεφ Μπέζος και τον Μπιλ Γκέιτς, τον πρώτο και τον δεύτερο αντίστοιχα στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη, όταν η μετοχή του Facebook σημείωσε αύξηση ύψους 2,4%.

Είναι η πρώτη φορά που οι τρεις πλουσιότεροι επιχειρηματίες του πλανήτη προέρχονται από τον τομέα της τεχνολογίας. Ο Ζούκερμπεργκ, 34 ετών, έχει περιουσία 81,6 δισ. δολ., δηλαδή περίπου 373 εκατ. περισσότερα από τον Μπάφετ, τον 87χρονο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Berkshire Hathaway Inc.

Η άνοδος του Ζούκερμπεργκ προωθήθηκε από τη συνεχιζόμενη στήριξη των επενδυτών στο Facebook, το οποίο ταλανίστηκε πρόσφατα από το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων με την εταιρεία Cambridge Analytica. Εξαιτίας αυτής της κρίσης μάλιστα, η μετοχή έφτασε στη χαμηλότερη τιμή της, των 152,22 δολ., στις 27 Μαρτίου. Την Παρασκευή, η τιμή της μετοχής του Facebook άγγιξε το επίπεδο-ρεκόρ των 203,23 δολ.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + eleven =