αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ Mark Zuckerberg ανακοίνωσε ένα νέο εργαλείο, με το οποίο μπορείς να διαγράψεις τις κινήσεις που έχεις κάνει στο FB

Ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε ένα νέο εργαλείο, με το οποίο μπορείς να διαγράψεις τις κινήσεις που έχεις κάνει στο FB

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ αποκάλυψε ένα νέο έλεγχο ιδιωτικότητας στο Facebook που ονομάζεται «διαγραφή ιστορικού» στην ετήσια διάσκεψη ανάπτυξης των εταιρειών κοινωνικής δικτύωσης και παραδέχθηκε ότι «δεν είχε αρκετά σαφείς απαντήσεις» σχετικά με τον έλεγχο των δεδομένων όταν πρόσφατα κατέθεσε ενώπιον του Κογκρέσου. Ο διευθύνων σύμβουλος ανακοίνωσε το νέο εργαλείο την Τρίτη, περιγράφοντάς το ως «απλό έλεγχο για να καθαρίσετε το ιστορικό περιήγησής σας στο Facebook – όσων έχετε κλικάρει, τους ιστότοπους που έχετε επισκεφθεί και ούτω καθεξής».

Η κίνηση έρχεται σε μια εποχή που ο Ζούκερμπεργκ είναι αντιμέτωπος με την σκληρότερη κριτική που έχει αντιμετωπίσει η εταιρεία του από τότε που ξεκίνησε πριν από 14 χρόνια. Ο Ζούκερμπεργκ ξεκίνησε την ομιλία του, παραδεχόμενος ότι ήταν μια χρονιά εντάσεων και αναγνώρισε τους πρόσφατους σκληρούς μήνες του Facebook. Ωστόσο υποστήριξε ότι η λύση σε πολλά συνεχιζόμενα κοινωνικά προβλήματα είναι περισσότερο Facebook. «Πρέπει να σχεδιάσουμε την τεχνολογία για να προσεγγίσουμε τους ανθρώπους … Αν δεν δουλέψουμε σε αυτό, ο κόσμος δεν κινείται από μόνος τους προς αυτή την κατεύθυνση» είπε και ανακοίνωσε τη νέα υπηρεσία γνωριμιών που λανσάρει σύντομα. Στη δημοσίευσή του για το νέο εργαλείο καθαρισμού του ιστορικού έγραψε: «Ένα πράγμα που έμαθα από την εμπειρία μου στο Κογκρέσο είναι ότι δεν έχω αρκετά σαφείς απαντήσεις σε μερικές ερωτήσεις σχετικά με τα δεδομένα. Δουλεύουμε για να βεβαιωθούμε ότι αυτοί οι έλεγχοι είναι σαφείς και θα έχουμε περισσότερα σύντομα».

Με το νέο εργαλείο οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν πληροφορίες σχετικά με τις εφαρμογές και τους ιστότοπους που έχουν χρησιμοποιήσει και θα μπορούν να απενεργοποιήσουν την αποθήκευση αυτών των πληροφοριών στο λογαριασμό τους. Ο Ζούκερμπεργκ προειδοποίησε επίσης τους χρήστες να μην καθαρίσουν τα cookies στον browser τους λέγοντας ότι «μπορεί να χειροτερέψει την εμπειρία» και προσθέτοντας ότι «το Facebook δεν θα είναι τόσο καλό καθώς ξαναμαθαίνει τις προτιμήσεις σας».

Πηγή: LIFO

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + nineteen =