αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Jason Quey ανέπτυξε την επιχείρηση του ενώ είχε άλλη full time εργασία- Τώρα δίνει 3 tips για να το πετύχεις κι εσύ

Ο Jason Quey ανέπτυξε την επιχείρηση του ενώ είχε άλλη full time εργασία- Τώρα δίνει 3 tips για να το πετύχεις κι εσύ

Συνήθως στα ΜΜΕ βλέπουμε να αφιερώνεται πολύς χρόνος και χώρος για νέους επιχειρηματίες που μέσα σε μια νύχτα άφησαν την κανονική δουλειά τους, για να αφιερωθούν full time στην νέα επιχείρηση που δημιούργησαν. Και όντως, αυτή είναι μια τακτική που υπό προϋποθέσεις μπορεί να σε οδηγήσει στην επιχειρηματική επιτυχία. Ωστόσο, υπάρχει και ο άλλος δρόμος, που εμπεριέχει μικρότερο ρίσκο. Να δημιουργήσεις, δηλαδή, μια νέα επιχείρηση ενώ παράλληλα εργάζεσαι και στην καθημερινή σου δουλειά.

Η έναρξη μιας επιχείρησης, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να αφήσετε την κανονική δουλειά σας, όπως σημειώνει το αμερικανικό Entrepreneur.com. Οι επιχειρήσεις δεν στήνονται μέσα σε μια ημέρα. Και ίσως, το να κρατήσεις την ήδη υπάρχουσα εργασία σου (άρα και το εισόδημα της) μπορεί να είναι τελικά το «κλειδί» για να καταγράψεις το δικό σου success story.

Σε αυτό το μονοπάτι κινήθηκε ο Jason Quey. Ο οποίος ξεκίνησε την πρώτη του επιχείρηση που εστίαζε στην πώληση ρούχων και παπουτσιών, σε ηλικία 22 ετών. Δεν άφησε την καθημερινή εργασία του, και αυτό δεν τον εμπόδισε να καταγράψει έσοδα 211.000 δολαρίων, την πρώτη κιόλας χρονιά λειτουργίας της επιχείρησης του. Μέχρι τότε, ο ίδιος εργαζόταν ως freelance marketer. Τώρα ο ίδιος δίνει 3 tips, τα οποία μπορούν να σε οδηγήσουν στην επιτυχία, μέσα από τον δικό του δρόμο.

1- Χρησιμοποίησε την καθημερινή δουλειά, για να χτίσεις την επιχείρηση σου: Ο Jason Quey έχει την δική του τολμηρή άποψη. Όταν έχεις μια full times δουλειά, αυτή πρέπει να είναι η προτεραιότητα σου. Ακόμα κι αν παράλληλα χτίζεις ένα brand. Πρέπει επίσης να είσαι προσεκτικός, για να μην σε απολύσει ο εργοδότης σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο χρόνος στην κανονική εργασία θα πηγαίνει «χαμένος». Μπορεί μάλιστα πολλά από τα project που θα κάνεις εκεί, να σου δώσουν γνώσεις και δεξιότητες για την νέα επιχείρηση σου. Ο Quey έκανε και κάτι ακόμα: ουσιαστικά μετέτρεψε τους συναδέλφους του στο πρώτο κοινό του. Και έτσι αποτέλεσαν ένα πρώτο δείγμα, για το πως θα έπρεπε να αντιμετωπίσει τους κανονικούς πελάτες λίγο αργότερα. Φυσικά, μη ξεχνάς ότι από την κανονική σου δουλειά θα έχεις επίσης ένα εισόδημα στο τέλος του μήνα.

2- Χτίσε την επιχείρηση σου με χαμηλό κόστος: Πολλοί startuppers θεωρούν ότι το να ανοίξουν μια επιχείρηση θα τους κοστίσει απαραίτητα πολλές χιλιάδες ευρώ. Κάτι το οποίο δεν είναι ακριβώς έτσι. Μπορείς να ξεκινήσεις μια επιχείρηση πουλώντας προϊόντα σε sites όπως το eBay ή το Amazon. Με χαμηλό κόστος, και αρκετές πιθανότητες επιτυχίας αφού τέτοιες πλατφόρμες έχουν πολύ υψηλή επισκεψιμότητα. Ο Quey ξεκίνησε την πρώτη επιχείρηση του με μόλις 100 δολάρια- τοποθετώντας 5 προϊόντα στο eBay και μέσα σε 1 εβδομάδα έκανε την πρώτη του πώληση.

3- Δώσε έμφαση στο μοντέλο εργασίας: Πρέπει να βρεις χρόνο έτσι ώστε να τα προλάβεις όλα. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα πρέπει να ξυπνάς νωρίτερα και να κοιμάσαι αργότερα. Μπορεί ακόμα και να δουλεύεις τα Σαββατοκύριακα. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να δημιουργήσετε από την αρχή ένα πρόγραμμα, έτσι ώστε να αναπτύξετε την επιχείρηση σας, ενώ παράλληλα εργάζεστε στην καθημερινή δουλειά σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 4 =