αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Jack Ma εκτιμά ότι έρχεται η «εργάσιμη εβδομάδα 4 ημερών». Και παραθέτει τον λόγο

Ο Jack Ma εκτιμά ότι έρχεται η «εργάσιμη εβδομάδα 4 ημερών». Και παραθέτει τον λόγο

Μεγάλες αλλαγές σε ότι αφορά τον τρόπο εργασίας τον ανθρώπων, θα δούμε μέσα στα επόμενα χρόνια. Αυτό εκτιμά ο ιδρυτής της Alibaba, Jack Ma. Ο βασικός λόγο ακούσει στο όνομα Τεχνητή Νοημοσύνη. Η εν λόγω τεχνολογία, σύμφωνα με τον ίδιο, θα κάνει τις ζωές μας πολύ πιο εύκολες.

«Νομίζω ότι μέσα στα επόμενα 30 χρόνια, οι άνθρωποι θα εργάζονται 4 ώρες την ημέρα και ίσως 4 ημέρες την εβδομάδα», σημείωσε ο Jack Ma, μιλώντας στο Gateway ’17 Conference.

Και συμπλήρωσε: «Ο παππούς μου εργαζόταν 16 ώρες στη φάρμα και πίστευε ότι είναι πολύ απασχολημένος. εμείς δουλεύουμε 8 ώρες, 5 ημέρες την εβδομάδα και πιστεύουμε ότι είμαστε πολύ απασχολημένοι». Θέλοντας να δει πιο εξειδικευμένα την Τεχνητή Νοημοσύνη, ο κινέζος επιχειρηματίας τόνισε ότι οι μηχανές δεν πρέπει απαραίτητα να αντιγράφουν την ανθρώπινη συμπεριφορά.

«Δεν πιστεύω ότι πρέπει να κατασκευάζουμε μηχανές ίδιες με τους ανθρώπους. Οι μηχανές πρέπει να κάνουν πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς» είπε. Παράλληλα, προέβλεψε ότι ο άνθρωπος θα βγαίνει πάντα νικητής στον… πόλεμο με τις μηχανές, ωστόσο εξέφρασε την ανησυχία του, ότι η τρίτη τεχνολογική επανάσταση, θα μπορούσε να προκαλέσει έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + 1 =