αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Jack Ma αποχωρεί από το «τιμόνι» της Alibaba

Ο Jack Ma αποχωρεί από το «τιμόνι» της Alibaba

Και ξαφνικά… ο Jack Ma αποχωρεί από το «τιμόνι» της Alibaba. Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στον Guardian, ο Κινέζος επιχειρηματίας θα αποχωρήσει από την θέση του executive chairman. Πρόκειται φυσικά για τον άνθρωπο που ίδρυσε τον τεχνολογικό γίγαντα το 1999. Μετά την αποχώρηση του, ο ίδιος αναμένεται να επικεντρωθεί στο φιλανθρωπικό του έργο.

Σημειώνεται, ότι ο Ma έχει ιδρύσει από το 2014 το φιλανθρωπικό Ίδρυμα Τζακ Μα με εστίαση στην εκπαίδευση, κατά το πρότυπο του Ιδρύματος που έχει δημιουργήσει προ ετών -μαζί με τη σύζυγό του- ο ιδρυτής της Microsoft Bill Gates.

Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο Jack Ma αναμένεται να παραμείνει στο ΔΣ της εταιρίας και να έχει λόγο στην γενικότερη διαχείριση.

Μπορεί να είναι μόλις 54 ετών, ωστόσο αν έχεις παρακολουθήσει ομιλίες του Jack Ma, η τωρινή του απόφαση ίσως δεν προκαλεί και τόσο μεγάλη έκπληξη. Ο ίδιος έχει δηλώσει αρκετές φορές ότι θέλει να κάνει και άλλα πράγματα στην ζωή του, πέρα από την δουλειά. Δεν είναι τυχαία η δήλωση του πριν μερικά χρόνια, που έλεγε ότι «θέλει να πεθάνει σε κάποια παραλία, και όχι στο γραφείο».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − five =