αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Evan Spiegel λέει μέσα σε 1μισι λεπτό, γιατί δεν πούλησε το Snapchat (παρόλο που όλοι του έλεγαν να το κάνει)

Ο Evan Spiegel λέει μέσα σε 1μισι λεπτό, γιατί δεν πούλησε το Snapchat (παρόλο που όλοι του έλεγαν να το κάνει)

Το 2013 το Facebook έκανε μια πρόταση εξαγοράς για το Snapchat. Μια μεγάλη πρόταση, η οποία έφτανε τα 3 δισ. δολάρια. Όλοι θα έλεγαν «ναι» σε μια τέτοια πρόταση. Μάλλον, σχεδόν όλοι. Αφού ο συνιδρυτής του Snapchat, Evan Spiegel, είχε πει τότε ένα μεγάλο «όχι». Και η αλήθεια είναι ότι είχε εκπλήξει αρκετούς.

Σε ομιλία του στο Marshall School of Business λίγα χρόνια αργότερα, εξήγησε γιατί δεν πούλησε την επιχείρηση του. Όπως θα δείτε στο παραπάνω σύντομο απόσπασμα, ο Evan Spiegel δείχνει ξεκάθαρος στην άποψη του και πιο σίγουρος από ποτέ. «Μια ερώτηση με ρωτούν πιο συχνά: ‘Γιατί δεν πούλησες την επιχείρηση σου; Δεν βγάζει χρήματα. Είναι μια μόδα. Θα μπορούσες να είσαι σε μια βάρκα τώρα. Όλοι αγαπούν τις βάρκες. Τι έχεις πάθει’».

Παράλληλα, όπως σημειώνει ο ίδιος, εκείνη την περίοδο όλοι τους χαρακτήριζαν με διάφορα αρνητικά επίθετα, όπως «τρελούς». Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πως ένας νέος, σχεδόν άγνωστος, επιχειρηματίας μαζί με την νεανική ομάδα του, αρνούνταν να πουλήσουν το project τους στο Facebook. Ο Evan Spiegel είχε και έχει την δική του οπτική.

«Αν πουλήσεις, θα καταλάβεις αμέσως ότι δεν ήταν το σωστό όνειρο, ούτως ή άλλως. Αν δεν πουλήσεις, θα είσαι πιθανότατα πάνω σε κάτι. Ίσως να έχεις την αρχή κάτι ουσιαστικού» λέει ο Spiegel.

Ενώ παράλληλα, σημείωσε ότι οι λεγόμενοι Millennials θεωρούν ότι όλα αυτά τα projects θεωρούν ότι τους ανήκουν, επειδή είναι ο κόσμος μέσα στον οποίο έχουν γεννηθεί. Και είναι υπεύθυνοι για αυτόν τον κόσμο.

Για την ιστορία, το Snapchat συνέχισε μετά το 2013 να έχει ανοδική τροχιά. Με συνεχή αύξηση των χρηστών του. Πριν μερικούς μήνες έκανε την πρώτη δημόσια εγγραφή του (IPO) και σήμερα η αξία της Snap -μητρικής του Snapchat- ξεπερνά τα 24 δισ. δολάρια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + seven =