αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ Elon Musk εξηγεί γιατί είναι πιθανότερο να δούμε ένα Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο λόγω της τεχνητής νοημοσύνης και όχι λόγω… Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Elon Musk εξηγεί γιατί είναι πιθανότερο να δούμε ένα Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο λόγω της τεχνητής νοημοσύνης και όχι λόγω… Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Έλον Μασκ για ακόμα μία φορά προειδοποίησε ότι η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί την σοβαρότερη απειλή για την ανθρωπότητα. Μάλιστα, προειδοποίησε πως είναι πιθανότερο να ξεκινήσει εξαιτίας της ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος και όχι εξαιτίας του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Έλον Μάσκ έγραψε στο Twitter πως Κίνα, Ρωσία και άλλες χώρες αποκτούν ολοένα και ισχυρότερες δυνατότητες στους υπολογιστές και «ο ανταγωνισμός για το ποιος θα έχει την πιο ισχυρή τεχνητή νοημοσύνη σε εθνικό επίπεδο, πιθανότατα θα προκαλέσει έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».

Το σχόλιο του επικεφαλής των εταιρειών Tesla, Space X και Boring έρχεται μετά από δήλωση του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι «η τεχνητή νοημοσύνη είναι το μέλλον, όχι μόνο για τη Ρωσία, αλλά για όλη την ανθρωπότητα. Έρχεται με κολοσσιαίες ευκαιρίες, αλλά επίσης με απειλές που είναι δύσκολα προβλέψιμες. Όποιος γίνει ο ηγέτης σε αυτή τη σφαίρα, θα γίνει ο κυρίαρχος του κόσμου».

Ο Μασκ εμφανίστηκε λιγότερο ανήσυχος για την πυρηνική απειλή της Βόρειας Κορέας θεωρώντας πως τυχόν πυρηνικό πλήγμα εκ μέρους του Κιμ Γιονγκ Ουν θα συνιστούσε «αυτοκτονία» για τη χώρα του. Η άποψη του είναι ότι η τεχνητή νοημοσύνη «είναι απείρως πιο επικίνδυνη» από τη Βόρεια Κορέα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Έλον Μασκ έχει εκφράσει τις ανησυχίες του για την τεχνητή νοημοσύνη και την ανάπτυξη των «έξυπνων» και αυτόνομων οπλικών συστημάτων ειδικότερα. Ήταν ένας από τους 116 επωνύμους που συνυπέγραψαν ανοικτή επιστολή τον προηγούμενο μήνα, με την οποία ζητούσαν να απαγορευθούν από τον ΟΗΕ τα όπλα με τεχνητή νοημοσύνη.

«Μόλις αναπτυχθούν, τα φονικά αυτόνομα όπλα, θα επιτρέψουν την ένοπλη σύγκρουση σε κλίμακα μεγαλύτερη από ποτέ και σε κλίμακες χρόνου ταχύτερες από ό,τι μπορούν να κατανοήσουν οι άνθρωποι. Θα είναι όπλα τρόμου, όπλα που χρησιμοποιούν οι τύραννοι και οι τρομοκράτες εναντίον αθώων πληθυσμών και όπλα που μπορούν να παραβιασθούν από χάκερ για να συμπεριφερθούν με ανεπιθύμητους τρόπους. Δεν έχουμε πολύ χρονικό περιθώριο για να δράσουμε. Μόλις ανοίξει το κουτί της Πανδώρας, θα είναι δύσκολο να κλείσει», προειδοποιεί η επιστολή.

Πηγή: insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + fourteen =