αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Elon Musk έφτασε στην επιτυχία, κάνοντας το αντίθετο από ότι λένε οι ειδικοί

Ο Elon Musk έφτασε στην επιτυχία, κάνοντας το αντίθετο από ότι λένε οι ειδικοί

Πόσες φορές, σου έχουν πει ότι η «εξειδίκευση» είναι το κλειδί της επιτυχίας; Το να επικεντρωθείς, δηλαδή, σε έναν τομέα, να τον μάθεις πολύ καλά και να δραστηριοποιηθείς εκεί. Είτε είσαι επιχειρηματίας, είτε αθλητής, είτε καλλιτέχνης. Εδώ και δεκαετίες, η πιο διαδεδομένη λογική, έλεγε ότι έπρεπε να εξειδικευτείς σε ένα συγκεκριμένο πράγμα, για να φτάσεις στην επιτυχία.

Μέχρι που ήρθε ο Elon Musk. Ο οποίος εστιάζει σε ένα πεδίο, το κάνει καλά και στη συνέχεια επικεντρώνεται σε κάτι νέο. Από την Paypal, στην Tesla και από εκεί στην SpaceX και την SolarCity. Σίγουρα, όπως σημειώνει το inc.com, έπαιξε σημαντικό ρόλο ότι σε νεαρή ηλικία έβγαλε πολλά χρήματα. Με την PayPal. Έτσι, είχε την ευκαιρία στη συνέχεια να κάνει τις επενδύσεις του.

«Αποκαλώ τους ανθρώπους σαν τον Elon Musk, experts γενικών καθηκόντων» λέει ο επιχειρηματίας και αρθρογράφος, Michael Simmons.

Ο ίδιος έχει μελετήσει τον ιδρυτή της Tesla και την καριέρα του. Όπως εξηγεί, οι experts αυτού του είδους, λαμβάνουν γνώσεις για διαφορετικούς τομείς και στη συνέχεια μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα το πως συνδέονται όλα αυτά. Και να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους, ώστε να φτάσουν στην επιτυχία.

Οι γνώσεις που έχει λάβει ο Musk στην ιδιαίτερη διαδρομή του, του επιτρέπουν να «παίρνει» πράγματα από έναν τομέα και να τα μεταφέρει σε έναν άλλο. Αφού έχει μια συνολική εικόνα για το πως λειτουργούν τα πράγματα. Συνέδεσε την «πράσινη» ενέργεια με τα ηλεκτρικά οχήματα της Tesla. Και παράλληλα συνέδεσε τα ίδια οχήματα με την τεχνητή νοημοσύνη, έτσι ώστε να τα κάνει αυτόνομα.

Η περίπτωση του Musk, καταρρίπτει το μύθο που γνωρίζαμε εδώ και δεκαετίες και έλεγε ότι πρέπει να είσαι εξειδικευμένος σε ένα μόνο πεδίο για να πετύχεις. Ο θαυματουργός ιδρυτής των Tesla, SpaceX, SolarCity και Paypal, πορεύεται στον δικό του δρόμο. Και δείχνει να είναι πιο μαγικός.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 4 =