αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Da Vinci δεν ήταν καλός στο να τελειώνει projects. Κι όμως, αυτό το στοιχείο μπορεί να δείχνει ότι είσαι μεγαλοφυΐα

Ο Da Vinci δεν ήταν καλός στο να τελειώνει projects. Κι όμως, αυτό το στοιχείο μπορεί να δείχνει ότι είσαι μεγαλοφυΐα

Ο Leonardo da Vinci αναμφίβολα ήταν μια προσωπικότητα που άφησε το στίγμα της. Δεν μιλάμε απλά για έναν καλό ζωγράφο. Ήταν επίσης μουσικός, γλύπτης, εφευρέτης και αρχιτέκτονας. Είχε περιέργεια σχεδόν για κάθε επιστήμη.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το αμερικανικό Inc.com, αυτός ο σπουδαίος άνθρωπος είχε ένα χαρακτηριστικό που σίγουρα δεν θα βλέπουν με καλό μάτι οι επιχειρηματικοί leaders: Άφηνε πολλά πράγματα… ανολοκλήρωτα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο Leonardo da Vinci ολοκλήρωσε περίπου 15 έργα ζωγραφικής. Ένα μικρός αριθμός για το μέγεθος του. Άφησε χιλιάδες σελίδες συγγραμμάτων τα οποία ποτέ δεν εκδόθηκαν. Και πολλά concepts για εφευρέσεις, που ποτέ δεν έγιναν πραγματικότητα.

Πολλά από αυτά τα εγχειρήματα δεν ολοκληρώθηκαν για οικονομικούς λόγους. Αφού ο διάσημος ζωγράφος εξαρτιόταν οικονομικά από άλλους, για να πετύχει κάποιους μεγάλους στόχους που είχε στο μυαλό του. Μάλλον κάποιος έτσι θα νιώθει και ένας νέος επιχειρηματίας, με τον οποίο κανείς επενδυτής ή τράπεζα δεν ασχολείται.

Όμως ο σημαντικότερος λόγος ήταν άλλος. Ο Leonardo da Vinci ήταν τόσο έξυπνος, που του συνέβαινε κάτι περίεργο: Ενώ εργαζόταν πάνω σε ένα έργο, project ή γρίφο, κάτι άλλο ερχόταν στο μυαλό του. Έτσι, παράταγε την «παλιά» ιδέα και ασχολούνταν άμεσα με το νέο εγχείρημα. Είχε συνήθως τις δεξιότητες που του επέτρεπαν να πηγαίνει από το ένα έργο στο άλλο, χωρίς πολλές δυσκολίες. Η ροή των πραγμάτων ήταν τέτοια, που είχε ως αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να μην «επιστρέφει» στα project που άφηνε μισοτελειωμένα.

Σήμερα, αν κάποιος αφήνει ανολοκλήρωτες τις δουλειές τις οποίες έχει αναλάβει, αυτό θεωρείται ως σημάδι αδυναμίας, χαμηλών ικανοτήτων και αδύναμου μυαλού. Σε αρκετές περιπτώσεις, ίσως είναι έτσι. Αφού πλέον έχουμε στα χέρια μας όλα τα τεχνολογικά εργαλεία (και όχι μόνο) που μας επιτρέπουν να ολοκληρώσουμε ένα project.

Ωστόσο, ο Leonardo da Vinci απέδειξε ότι δεν ισχύει πάντα το ίδιο. Κάποιες φορές, μετρά η διαδικασία και οι γνώσεις που θα λάβεις κατά την «διαδρομή». Και όχι ο τελικός στόχος. Τα «εφόδια» που θα πάρεις από μια προσπάθεια, μπορεί να είναι ικανά να σε οδηγήσουν σε κάτι πολύ σπουδαιότερο στη συνέχεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − ten =