αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ 33χρονος που έφτιαξε ένα blog (με μόλις 100 δολάρια) και τώρα βγάζει εκατομμύρια ταξιδεύοντας

Ο 33χρονος που έφτιαξε ένα blog (με μόλις 100 δολάρια) και τώρα βγάζει εκατομμύρια ταξιδεύοντας

Ο Johnny Ward γεννήθηκε στην Ιρλανδία. Σπούδασε στην Αγγλία, εργάστηκε στη Νέα Υόρκη αμέσως μετά το τέλος των σπουδών του και έφτασε να κάνει μέχρι και μαθήματα Αγγλικών στην Ασία. Με μισθό 650 δολαρίων το μήνα, ενώ για να περάσει τη μέρα του ξόδευε μόλις 10 ως 15 δολάρια.

Ήθελε όμως να κάνει κάτι διαφορετικό. Να ταξιδεύει. Κάτι που ονειρευόταν από μικρό παιδί, γνωρίζοντας ωστόσο ότι η πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος του. «Έβλεπα το Σινικό Τοίχος στην Κίνα ή την Όπερα του Σίδνεϊ. Και ήταν σαν να επρόκειτο για έναν άλλο πλανήτη. Ήταν τόσο ανέφικτο για ένα 13χρονο παιδί από την Ιρλανδία να πάει σε αυτά τα μέρη» λέει ο ίδιος.

Όλα άλλαξαν, όταν αποφάσισε να κάνει μια (οικονομικά) μικρή επένδυση, η οποία όμως αποδείχτηκε big deal στην πράξη. Μια επένδυση που θα μπορούσε να κάνει σχεδόν ο καθένας, που διαβάζει αυτές τις γραμμές. Έδωσε μόλις 100 δολάρια σε έναν τεχνικό και δημιούργησε ένα blog. Το OneStep4Ward ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2010. Μάλιστα, ο ίδιος ο Ward ήταν μέχρι τότε εντελώς έξω από όλο αυτό που ονομάζουμε ιστοσελίδες και web γενικότερα.

«Μέσα σε 6 μήνες, έφτασα να βγάζω 500 δολάρια το μήνα. Μετά από 3 ή 4 μήνες έβγαζα 1.000 δολάρια. Τώρα βγάζω πολύ περισσότερα χρήματα από τα blogs, σε σχέση με ότι έβγαζα διδάσκοντας Αγγλικά» λέει ο Johnny Ward.

Στο τέλος του 2014 έβγαζε μέχρι και 40.000 δολάρια το μήνα, όπως σημειώνεται σε άρθρο του το CNBC. «Ήταν τόσο σουρεαλιστικό. Ακόμα είναι» λέει ο 33χρονος σήμερα blogger και επιχειρηματίας. Στη συνέχεια, βλέποντας την ανέλπιστη επιτυχία, πήρε την απόφαση και επεκτάθηκε. Προσέλαβε κάποιον για να τον βοηθήσει να δημιουργήσει 5 ακόμα sites. Αμέσως μετά άρχισε να αγοράζει επίσης ιστοσελίδες, δημιουργώντας ένα ολόκληρο group. την Step4WardMedia. Και τώρα, μέσω του Ομίλου που έχει φτιάξει, έχει κέρδη πάνω από 1 εκατ. δολάρια το χρόνο.

Παρόλο που το εισόδημα του έχει εκτοξευτεί, η καθημερινότητα του, σε μεγάλο βαθμό, παραμένει απλή. «Τρώω street food και πηγαίνω στο τοπικό γυμναστήριο» τονίζει μεταξύ άλλων ο ίδιος. Παραδέχεται ότι έχει κάνει και πιο μεγάλες αγορές, όπως το σπίτι που διαθέτει στην Bangkok. Το αγόρασε με 90.000 δολάρια πριν 3 χρόνια.

Στόχος του είναι να ταξιδέψει σε όλες τις χώρες του κόσμου, και όπως λέει είναι κοντά στο να το καταφέρει. Θα το πετύχει πιθανότατα μέσα στο 2017 αφού του απομένουν μόνο δύο χώρες: Η Υεμένη και η Νορβηγία. Η δεύτερη θα είναι και ο σταθμός στο οποίο θα διοργανώσει ένα μεγάλο πάρτι, για να γιορτάσει το επίτευγμα του. Ωστόσο, όπως δηλώνει δεν θα σταματήσει να ταξιδεύει.

Όσο για το τι θα συμβούλευε τους νέους; Η απάντηση μάλλον είναι εύκολη. «Αν θέλετε να ζήσετε μια παρόμοια ζωή, τότε φτιάξτε ένα blog» λέει χαρακτηριστικά ο Ward. Αν το εγχείρημα πετύχει, «θα γίνετε δημοφιλείς αξιοποιώντας το blog και θα βγάλετε μεγάλο κέρδος από διάφορα brands».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − one =