αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ 27χρονος επιχειρηματίας που κατάφερε να γίνει εκατομμυριούχος μέσα σε 18 μήνες

Ο 27χρονος επιχειρηματίας που κατάφερε να γίνει εκατομμυριούχος μέσα σε 18 μήνες

O Roger Jin ήθελε να γίνει επιχειρηματίας από τότε που ήταν 14 ετών. Καθόταν στην σχολική τάξη και παρακολουθούσε τριγωνομετρία, αλλά ένιωθε ότι αυτό δεν θα του χρησιμέψει. «Ένιωθα περιορισμένος. Ήθελα να έχω την ελευθερία και να είμαι το αφεντικό της μοίρας μου» λέει ο ίδιος.

«Ακόμα και σαν παιδί, έβλεπα την επιχειρηματικότητα ως το μόνο μονοπάτι για να φτάσω σε αυτό τον στόχο» τονίζει ο Jin στο CNBC.

Αμέσως μετά το κολλέγιο, πήγε στο Palo Alto στις ΗΠΑ. Στην «καρδιά» της Silicon Valley. Εκεί, μαζί με έναν φίλο του, άρχισαν να δουλεύουν πάνω στην Bridge. Μια εφαρμογή που σε συνέδεε με ανθρώπους που βρίσκονται γεωγραφικά κοντά σου και έχουν ίδια ενδιαφέρονται με εσένα. Η εφαρμογή δεν πήγε όμως καλά. Και ο Jin αποφάσισε να πιάσει μια full time δουλειά.

Φτάνοντας στο 2015, ο ίδιος σε ένα ταξίδι του στην Κίνα, πήγε σε ένα παντοπωλείο και αγόρασε μια τοπική σοκολάτα. Εκείνη την ώρα, σκέφτηκε ότι οι άνθρωποι έξω από την Ασία δεν θα είχαν την ευκαιρία να κάνουν κάτι τέτοιο. Αυτή ήταν και η επόμενη επιχειρηματική ιδέα του Jin. Για τους επόμενους 3 μήνες, ο νεαρός επιχειρηματίας εργάστηκε σκληρά και έθεσε τα θεμέλια για την Treats. Μια διεθνή εταιρία ταχυδρομείου, η οποία θα έστελνε πακέτα με σνακ σε κάθε ενδιαφερόμενο. Δημιούργησε ένα website, βρήκε χονδρέμπορους και ενοικίασε μια αποθήκη στην οποία έβαλε τα πακέτα που θα ταξίδευαν προς τους πελάτες.

Η επιχείρηση δημιουργήθηκε στο σαλόνι του Jin με ένα χρηματικό κεφάλαιο του ίδιο, το οποίο έφτανε τα 5.000 δολάρια. Τίποτα εξωπραγματικό, δηλαδή. Μέχρι τον Ιούλιο του 2015 μπορούσε να δέχεται παραγγελίες μέσω του site που είχε δημιουργήσει.

«Τους πρώτους 6 μήνες, ένιωθα ότι ήμουν σε έναν συνεχή αγώνα για επιβίωση. Έπρεπε να χτίσω την εταιρία, να την λανσάρω και να την αναπτύξω γρήγορα, πριν ξεμείνω από χρήματα» σημειώνει ο Roger Jin.

Έφτασε μάλιστα σε σημείο να πάρει δάνεια, έτσι ώστε να κρατήσει την επιχείρηση του στη «ζωή». Βρήκε τον πρώτο του πελάτη κάνοντας μια ανάρτηση στο Facebook και όλα άρχισαν να αλλάζουν από τον Δεκέμβριο του 2015 και μετά. Τότε, άρχισε να χρησιμοποιεί τα μπλε κουτιά που βλέπετε παρακάτω, για να μεταφέρονται τα σνακ. Ήταν ένας μήνας μεγάλης ανάπτυξης, όπως θυμάται.

Το 2016 τα έσοδα της εταιρίας έφτασαν σε 7ψήφιο αριθμό. Με τo brand να έχει σήμερα 6 εργαζομένους, οι οποίοι δουλεύουν πάνω στην υπηρεσία. Η Treats έχει έδρα στο Σαν Φρανσίσκο, ωστόσο όλοι οι εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανομένου του Jin, έχουν τη δυνατότητα να δουλεύουν από απόσταση.

«Νιώθω σαν να είμαι το αουτσάιντερ στην Silicon Valley. Είμαι ένας σόλο ιδρυτής, δεν γράφω κώδικα, και δεν είμαι πολύ συνδεδεμένος με τους επενδυτές της περιοχής» λέει τώρα ο νεαρός επιχειρηματίας. Και εξηγεί το πρόβλημα: «Πολλές startups δεν μπορούν να εξελιχτούν χωρίς χρηματοδότηση. Αφού δεν έχουν έσοδα για αρκετό διάστημα και παράλληλα χρειάζονται χρήματα για να χτίσουν το αρχικό προϊόν».

Έχει όμως καταστρώσει το δικό του πλάνο. Όπως λέει θέλει να αναπτύξει την Treats, έτσι ώστε να χρηματοδοτήσει ο ίδιος την επόμενη ιδέα του και να μην χρειάζεται εξωτερική χρηματοδότηση. Μένει να δούμε, αν θα καταφέρει να πετύχει και αυτό τον φιλόδοξο στόχο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × five =