αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ 23χρονος που έφτιαξε την εφαρμογή Taxify και θέλει να κοντράρει την Uber

Ο 23χρονος που έφτιαξε την εφαρμογή Taxify και θέλει να κοντράρει την Uber

Το δικό του success story θέλει να καταγράψει ο Markus Villig. «Και ποιος είναι αυτός», θα αναρωτιέστε πολλοί. Σωστά. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Πρόκειται για έναν 23χρονο, ο οποίος είναι ιδρυτής της εφαρμογής Taxify. Σχετίζεται με τις μεταφορές. Ο νεαρός founder εγκατέλειψε τις σπουδές του και τώρα έχει μεγάλα σχέδια: Θέλει να κοντράρει την Uber.

Ο Εσθονός Villig λάνσαρε την εφαρμογή στην χώρα του, πριν από περίπου 4 χρόνια, όπως σημειώνει το αμερικανικό Fortune. Σήμερα, έχει επεκταθεί σε πάνω από 19 χώρες. Ενώ έχει συνολικά 2,5 εκατ. πελάτες.

Η εφαρμογή είναι σχεδόν ίδια με αυτή της Uber. Ο χρήστες κατεβάζει το app και στη συνέχεια μπορεί να καλεί οχήματα για να μεταφέρεται σε όποια περιοχή θέλει. Υπάρχει όμως, ανάμεσα σε άλλα, μια βασική διαφορά: Η Taxify είναι αυτή τη στιγμή σχεδόν 3 φορές πιο οικονομική από την Uber.

Την ίδια στιγμή, ο Markus Villing εμφανίζεται πιο φιλικός και προς τους οδηγούς. Αφού κρατά προμείθεια 10-15%. Χαμηλότερη δηλαδή από το 20-25% της Uber. Βάλτε και κάτι ακόμα στη συζήτηση: Μέχρι τώρα, η Taxify έχει λάβει ελάχιστες εξωτερικές επενδύσεις, άρα έχει… λιγότερο άγχος για να βγάλει γρήγορο κέρδος έτσι ώστε να πληρώσει επενδυτές.

Μένει να δούμε αν ένας 23χρονος θα ανατρέψει τις ισορροπίες στην αγορά. Και η Uber θα έχει έναν πραγματικά δυνατό ανταγωνιστή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − 1 =