αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ τρόπος του Elon Musk: Πως καταφέρνει να δουλεύει 100 ώρες την εβδομάδα και να είναι παραγωγικός

Ο τρόπος του Elon Musk: Πως καταφέρνει να δουλεύει 100 ώρες την εβδομάδα και να είναι παραγωγικός

Δεν είναι εύκολο να «τρέχεις» μια μεγάλη εταιρία. Πόσο μάλλον παραπάνω από μια. Ο Elon Musk έχει στην κατοχή του εταιρίες όπως η Tesla, η SpaceX, η SolarCity και η Boring Company. Ταυτόχρονα. Και πως μπορεί κάποιος να τα προλάβει όλα αυτά; Ο Musk έχει παραδεχτεί ότι εργάζεται για πάνω από 100 ώρες την εβδομάδα. Με αρκετή… καφεΐνη στο πρόγραμμα.

Αλήθεια όμως, τι μπορεί να περιέχει αυτό το πρόγραμμα; Όπως σημειώνει το Entrepreneur.com, ο Musk ξυπνά κάθε πρωί στις 7:00, μετά από περίπου 6 ώρες ύπνου. Το πρώτο πράγμα που κάνει, είναι να τσεκάρει τα emails υψηλής προτεραιότητας. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι η προτιμώμενη μέθοδος επικοινωνίας του, δεδομένου ότι μπορεί να ανταποκριθεί την ώρα που τον βολεύει καλύτερα και όχι σε πραγματικό χρόνο.

Χρησιμοποιεί πολύ το multitasking και κάνει αρκετά meetings. Ακόμα και όταν είναι με τα παιδιά του, αρκετές φορές θα χρειαστεί να γράψει κάποιο επαγγελματικό μήνυμα. Χωρίζει το ημερήσιο πρόγραμμα του σε 5λεπτα blocks, αναζητώντας τρόπους έτσι ώστε να είναι παραγωγικός όλες τις ώρες της ημέρας. Μιλάμε άλλωστε για τον άνθρωπο που κοιμάται ακόμα… και στο εργοστάσιο της Tesla, αν υπάρχει ανάγκη.

Είναι βέβαια αλήθεια, ότι με όλο αυτό το πιεσμένο πρόγραμμα, η προσωπική του ζωή δεν είναι και τόσο ομαλή. Αλλά ίσως αυτό είναι το  τίμημα αν θες να πας τον άνθρωπο στον πλανήτη Άρη…

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + fourteen =